Ova hrana čini da izgledate stariji

3 minuta čitanja
0
0
368

Ako vam se ujutro, kad se pogledate u ogledalu, čini da ste ostarili, krivac je možda hrana koju jedete.

Postoji razlog zašto imate osećaj da vam je koža drugačija nakon serije provoda. Ono što jedete ima uticaj na vas. Ništa vas neće postarati preko noći, ali hronično loša ishrana ubrzaće proces starenja kože i zuba, piše Health.

slatko

Slatko

Previše šećera može pokrenuti proces koji se zove glikozilacija. Sav višak šećera koji naše ćelije ne mogu da prerade završava kombinovan s proteinima, što stvara glikolizacijske spojeve koji štete kolagenu koji našu kožu čini čvrstom i mladenačkom. S druge strane, nije nikakva tajna da šećer nije dobar za osmeh jer se lepi za zube i potpomaže stvaranje bakterija, truljenje i promenu boje. Pametno je uvek posle slatkog malo promućkati vodu u ustima.

Alkohol

rakija

Zdrava jetra daje i zdravu kožu. Sve otrove koji bi mogli napasti kožu jetra izbacuju iz tela. No ako se otrovi počnu nakupljati u jetri, koža postaje dobar pokazatelj niza simptoma – od bubuljica do bora i žućkaste boje. Alkohol takođe dehidrira i nije dobar za spavanje, što takođe ubrzava starenje.

Poseban problem je belo vino jer šteti i zubima. Belo vino svojom kiselošću napada gleđ. Nakon ispijanja bilo kog kiselog pića, isperite usta vodom, a oko sat vremena kasnije operite zube.

Jako ispečeno meso

Prepečeno meso može sadržati ugljenvodonike koji podstiču upale, a upale uništavaju kolagen u koži. Nemojte jesti prepečene delove mesa i čistite roštilj nakon upotrebe.

(Tportal)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)