Lečenje konjuktivitisa biljem

3 minuta čitanja
0
0
453
liječenje konjuktivitisa

Lečenje konjuktivitisa

Za lečenje konjunktivitisa svakako je potrebno dosta vremenena, ali u tom procesu postoje i prirodni melemi, koji mogu da vam pomognu.

Konjunktivitis je upala vežnjače unutar kapka, koja se prostire na unutrašnjem dijelu kapka i pruža se preko beonjače do rožnjače. Upaljena vežnjača čini beonjaču crvenom za vreme konjunktivitisa. Postoje tri tipa konjunktivitisa – virusni, alergijski i bakterijski. Veoma je važno imati tačnu dijagnozu u ovom slučaju, jer bakterijski tip mora da bude tretiran antibioticima, dok virusni i alergijski mogu da budu lečeni i prirodnim medikamentima.

Konjunktivitis je veoma zarazna i dosadna bolest oka, a oni koji su ga “preležali” imaju već šanse da ga dobiju ponovo. Lečenje se često obavlja uz pomoć steroida, antihistamina i drugih lerova preporučenih od strane lekara, ali moguće je ga tretirati i prirodnim biljnim preparatima, koje možete pripremiti u svojoj kući.

Postavite vlažnu vrećicu čaja od kamilice na oba oka. Ovo možete ponavljati sve dok se ne počnete osećati bolje.

Lečenje konjuktivitisa biljem

Borite se protiv infekcije koristeći biljku vidac (Euphrasia officinalis), koja je jedan od najpopularnijih kada je u pitanju ova bolest. Osušenu biljku potopite u kipuću vodu, te sačekajte da se ohladi. U ovom procesu lečenje se obavlja tako što se sa ovom tečnošću oči ispiraju tri puta dnevno. Možete koristiti i čaj od lista maline kao sredstvo za ispiranje očiju, za lečenje konjuktivitisa.

Napravite i sredstvo za ispiranje od latica ivančice. Ivančica sadrži tanin kao i druge sastojke, koji koriste organizmu u borbi protiv konjunktivitisa.

Možete napraviti sredstvo za ispiranje očiju od biljke Golden seal. Ona se inače koristi za pripremanje komercijalnih sredstava za ispiranje očiju, jer ima poznata antibakterijska svojstva.

Kako da olakšate konjunktivitis
Isperite oko ohlađenom slanom vodom, koju ste pre toga prokuvali. Od biljke jasmin možete napraviti kapi za oči, na način da cvetove potopite u destilovanu vodu na osam časova.
izvor: lifepressmagazin.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Oči i vid

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)