Medena voda za dobar početak svakog dana.

3 minuta čitanja
0
0
450

Medena-voda

Većina nas ima naviku odmah po ustajanju popiti po nekoliko fildžana kafe.

Mnogo bolje bi nam bilo da umjesto kafe napravimo sebi medenu vodu pa da taj svoj užitak obogatimo sa koristi koju ćemo imati konzumiranjem medene vode.

Šta je to medena voda i kako se pravi?

Uzmite jednu čajnu kašiku meda i ubacite u čašu mlake vode. Promiješajte da se med rastvori u vodi. Na ovaj način ste dobili oko 30 procentni rastvor meda u vodi što je skoro indentično krvnoj plazmi.Med strukturira vodu i povećava njena ljekovita svojstva, što je i naučno dokazano.Treba znati da se ova voda potpuno i vrlo brzo apsorbira u organizam.

Za šta se koristi medena voda?

Medena voda pojačava imunitet pa možemo reći da pozitivno utiče za liječenje i prevenciju skoro svih bolesti vezanih za imunitet,pojačava sposobnost organizma da se odbrani od bakterija, virusa, gljivica, reguliše rad crijeva, koristi se u liječenju prehlade i bronhitisa i osigurava pročišćenje organizma.Pošto je dokazano da ona pozitivno djeluje na kožu.  Kad ujutru ustanete umijte se medenom vodom pa će  zahvaljujući njenom djelovanju doći do poboljšanja cirkulacije u krvnim žilama i aktivnije ishrane stanica kože. Nakon umivanja malo pričekajte da med djeluje pa isperite mlakom vodom. Ako se ovako redovno umivate, koža će vam postati zdravija, svježija i elastičnija .

Isto tako ako imate problema sa noćnim mokrenjem medena voda će vam pomoći pa će ti problemi prestati.

Zbog svega navedenog nadam se da ćete sutra umjesto sa kafom,dan započeti sa medenom vodom jer je to mnogo zdravije.

 

(Dzevadic/Kucni-ljekar.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)