Bio je na samrti zbog raka: Niko nije verovao da će mu ova biljka spasiti živo

7 minuta čitanja
0
1
590

maslacak 2-24-2016 1-00-06 PMMnogi ljudi uspeli su da pobede teške oblike raka nekom od alternativnih metoda. Ovo je jedna takva priča, a ovu biljku možete sami lako da proneđete i koristite.

Čaj od maslačka deluje na rakom zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne “oboleva”. Ova nepravedno zapostavljena biljka, koja sečesto smatra korovom, ima mnogo lekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćajnica i zagađenja.

Iako su naše bake pravile sirupe od cvetova maslačaka znajući da sadrži mnoge lekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jeste to da koren maslačka može da pomogne obolelima od raka. Naučnici su, naime, otkrili da koren ove biljke deluje “bolje” od hemoterapije jer ona “ubija” sve ćelije, a koren maslačka samo one koje su zahvaćene kancerom.

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum.

Sadrži i do pet puta više od potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. Ali, novija istraživanja bacila su potpuno novo svetlo na maslačak.

Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu obolelima od raka. Otkriveno je da koren maslačka efikasno “ubija” ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih efekata na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu “Natural News”.

Bio je na samrti, a doživeo starost

Čaj maslačka deluje na zahvaćene ćelije na način da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne “oboleva”, pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani korenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod obolelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata, tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi sa istraživanjima ove čudotvorne biljke.

Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uverio u lekovitost maslačka, prošao je intenzivne i “agresivne” tretmane hemoterapije u borbi protiv raka, a na lečenju je bio pune tri godine pre nego što su ga lekari pustili kući da provede “poslednje dane” sa svojim najbližima. S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rešenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korena maslačka kao poslednju slamku spasa. Nakon samo četiri meseca, piše “Natural News”, ovaj čovek doživeo je remisiju bolesti (delimično ili potpuno povlačenje bolesti)!

Kako beremo koren maslačka?

Koren maslačka bere se u jesen ili proleće, kada je sva energija sadržana u korenu. Najbolje je brati ga kad se pojave žuti cvetovi. Maslačak, odnosno koren maslačka treba izvaditi iz zemlje. Poslužite se malom lopaticom za kopanje i lagano odstranite zemlju oko korena. Pazite da koren ostane neoštećen, te da ne izgubi lekovitu tečnost koja se krije u njemu.

Koren vadite na čistim mestima, koja nisu tretirana raznim hemikalijama, a prilikom vađenja korenja usmerite svoju pažnju na velike i snažnije biljke.

Kako čuvati koren maslačka?

Kao lek, koren maslačka se koristi i svež i osušen. Ako želimo da čuvamo koren maslačka potrebno ga je osušiti. Pre sušenja, korenje treba pažljivo oguliti i iseći na jednake, manje komadiće. Nakon toga se koren maslačka suši na svežem vazduhu. Koren maslačka raširite na podlozi, na suvom i hladnom mestu sa dobrim protokom vazduha.

Koren će se osušiti u periodu 3-14 dana, a znaćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suvi koren maslačka zadržava lekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suvom i tamnom mestu.

Izvor: BH-list

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Karcinom,tumori i ciste

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)