Bol u zglobovima liječite uljem od limuna.

2 minuta čitanja
0
1
758

Svi znamo da je limun iznimno zdrav. Ima pozitivan učinak na želudac, jetru, imunitet i kardiovaskularni sustav. Uz čestu uporabu limuna možemo smanjiti i ublažiti mnoge bolesti: gripu, bubrežni kamenac, visoki krvni tlak, bronhitis i sinusitis. Osim toga limun se često koristi kao prirodni lijek za bolove u leđima i zglobovima.

Uloga zglobova je da povezuju kosti i omogućuju kretanje. Pri tome se iz različitih razloga hrskavica troši, što dovodi do trenja u zglobovima i na kraju bolova. Kada se uz bolove pojavi oticanje i crvenilo, dolazi do upale (artritis) koja može zahvatiti jedan ili više zglobova. Zbog upale mogu nastati ozbiljna oštećenja i deformacija zglobova.

Vitamin C jača kosti, hrskavice, zube i zacjeljuje rane. Limun je bogat i kalcijem, mineralom koji daje snagu kostima. Bolni zglobovi znaju donijeti sa sobom mnogo problema koji se mogu smanjiti i olakšati na vrlo jednostavan način.

ulje-od-limunaBolni zglobovi-terapija s limunom

Za bolne zglobove postoji jednostavan recept koji će na prirodan način smanjiti bolove. Prije korištenja, napravljena smjesa mora odstajati neko vrijeme. Za nju je potrebno:

2 limuna
maslinovo ulje
staklenka s poklopcem

Priprema i primjena:

Limun dobro operite i ogulite ga. Koru stavite u malu staklenku i napunite ju maslinovim uljem. Pustite da odstoji 2 tjedna.

Gazu natopite dobivenim uljem i stavite ju na bolno mjesto. Najbolje je ovo učiniti prije spavanja i ostaviti oblog preko noći. Ili držati tokom dana 3-4 sata.

http://kiwi.20minuta.hr/

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Bolesti zglobova i kostiju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)