Muče vas bolovi u rukama? Meni je pomogao ovaj lijek.

5 minuta čitanja
0
0
3,187
Bolovi u rukama

Bolovi u rukama  koji su me konstantno mučili su glavni razlog zašto vam pišem ovaj članak.

Mislio sam da lijeka nema i da ću se patiti dok sam živ a onda sam lijek sasvim slučajno popio.

Krenimo sa pričom iz početka.

Pošto sam u poslednje vrijeme počeo intenzivnije da se bavim traganjem za receptima za liječenje pojedinih bolesti kako bih to prezentirao na veb stranici, došao sam do jednog zanimljivog otkrića kako da koristite bijeli luk a da poslije toga ne smrdite.

Činjenica je da se poslije konzumiranja bijelog luka danima  osjeća neugodan zadah pa ga upravo zbog toga najviše i izbjegavamo.

Način je vrlo jednostavan.

Glavicu bijelog luka rukama isitnite na one male komadiće (isčesnajte je) rukama, ito pažljivo.Ogulite česna pazeći da ih ne oštetite,operete u vodi da se spere eventualni sok koji je iscurio prilikom gulenja i uz veliki gutljaj vode progutajte.

Ja lično uranim i prije doručka na par sati progutam po jedno česno.

Pošto je sada bijeli luk krupniji nego onaj koji se prije proizvodio na selu moram vam priznati da ponekad moram velikim gutljajem vode da pomognem prilikom gutanja.

Ako ne želite da rizikujete da se udavite gutajući bijeli luk, možete ga isjeći na sitne komadiće pa ga pomiješati sa jogurtaom. I tada će se miris izgubiti.

Razlog zašto vam ovo pišem je slijedeći.

        Bolovi u rukama.

Već nekoliko godina me bole ruke i zglobovi. Reuma faktor sam kontrolisao i on mi je višestruko uvećan u odnosu na normalu.

Pošto radim težak posao mislio sam da je normalno da me ruke bole iako je taj bol na momente bio toliki da sam u toku noći teško nalazio mjesto za ruke. Gdje god bih ih stavio, konstantan bol mi je onemogućavao da zaspanem.

Poznato je da za reum nema lijeka koji bi vas  u potpunosti  izliječio.Zbog toga sam na sve to gledao kao na nešto što će me pratiti do smrti.

Da ne duljim…

Kako sam počeo da koristim bijeli luk na način koji sam gore opisao mene ruke skoro da više nikako ne bole.

Nebih ulazio u to kako je luk djelovao na te moje bolove. Bitno je da se sada osjećam kao preporođen. Navedenu terapiju koristim tek oko dvadesetak dana i nemam namjeru da je prekidam.

Ovo vam pišem da bi oni koji osjećaju bolove u rukama ili nogama, a misle da je to normalno jer rade težak posao pokušali da se liječe sa ovom vlo jeftinom metodom liječenja koja je meni pomogla, a nadam se da će i drugima.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)