Čudotvorna svojstva sode bikarbone. Široka lepeza njene upotrebe.

3 minuta čitanja
0
0
1,563
čudotvorna svojstva sode bikarbone

Čudotvorna svojstva sode bikarbone.

Pošto svi kod kuće imamo sodu bikarbonu evo nekoliko savjeta za šta je sve možemo koristiti.

 

1.Nemojte uzimati antibakterijske sapune. Dovoljno je da ruke operete sodom bikarbonom i učinak će biti isti ako ne i bolji.

2.Pomiješajte malo sode bikarbone i malo vode. Tom mješavinom operite zube. Na taj način ćete ukloniti mrlje od kafe, cigareta, gaziranih pića itd. A ako sodi dodamo malo hidrogen peroksida, dobit ćemo mješavinu koja će nam poslužiti  kao pravi izbjeljivač zubi. Uštedjeće vam novac koji dajete za vještačke izbjeljivače.

3.Soda se može koristiti kao izbjeljivač za nokte na kojima su ostale fleke zbog dugotrajnog korištanja laka. Koristit ćete je tako što ćete je pomiješati sa hidrogen peroksidom.Mješavinu nanesite na nokte četkicom za zube. Ostavite tri do pet minuta  a zatim isperite.

4Ako ste koristili hranu koja u sebi sadrži šećer i kiseline,ona može da naruši pH balans u ustima i da  prouzrokuje loš zadah. Ispiranje usta mješavinom tople vode i sode bikarbone ukloniće neprijatne mirise i doprinijeti sveopštem zdravlju usne duplje.

 

5.Pošto  soda bikarbona dokazano smiruje crvenilo kože, uklanja opekotina i svrab, pomiješajte je sa svojom redovnom kupkom i imat ćete glatku i lijepu kožu.

6.Još prije smo pisali da soda bikarbona može poslužiti za piling kože.

Abrazivne čestice u sodi bikarboni čine je idealnom za eksfoliaciju kože. Možete je dodati svom redovnom pilingu za kožu ili napraviti smjesu sa vodom. Rezultat će biti fantastičan.

Pošto je soda jeftina a mogućnosti njene primjene su ogromne eksperimentišite s njom pa nas obavijestite o uspjehu eksperimenta kako bismo mogli da podijelimo sa drugima, da se svi okoriste.

 

(Kucni-ljekar.com)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)