Domaći gel za kosu, efikasan kao i kupovni.

3 minuta čitanja
0
0
540

Preparati za oblikovanje kose mogu biti skupi i štetni. Ipak, možete zaštititi svoje zdravlje i novčanik, izbjeći agresivne hemikalije, vještačke boje i arome, tako što ćete napraviti prirodni gel za kosu.

Stvaranjem sopstvenog proizvoda imate potpunu kontrolu nad njegovim sastavom.

Što je najbolje, pravljenje gela za kosu je vrlo jednostavan proces, za koji će vam biti potrebna samo tri prirodna sastojka i desetak minuta vremena. Ovakav domaći gel, po efikasnosti može parirati najskupljim kupovnim preparatima za oblikovanje kose.

Za pravljenje ovog gela biće vam potrebno: 1 šolja (200 ml) vruće vode ili 1 šolja biljnog odvarka (kamilica, kopriva, žalfija…), 1 kašičica (5 g) želatina, eterično ulje po želji, staklena teglica sa poklopcem.

Priprema gela:

Naspite u staklenu teglicu čajnu kašiku želatina i prelijte je sa 1 šoljom (200 ml) vruće vode ili odvarka trava. Dobro promiješajte (oko 1 minute). Na slici je odvar od kamilice, umjesto vode.

Dodajte par kapi svog omiljenog eteričnog ulja, ako želite da dobijete mirišljavi gel za kosu (najkorisnija eterična ulja za zdravlje i njegu kose su: lavanda, kokos, ružmarin i ulje čajnog drveta). I opet dobro promiješajte. Uvjerite se da se želatin rastvorio i da se ulje sjedinilo sa tečnošću.

Sačekajte da se ohladi, poklopite i ostavite u frižider na 5- 6 sati. Kada se stvori žele, gel je spreman za upotrebu. Pre nanošenja na kosu, provjerite konzistenciju gela, koja mora biti identična onim kupovnim.

Gel se čuva u frižideru u zatvorenoj teglici. Rok trajanja je 2 nedjelje. Posle napravite novu mjeru.

Koristite gel u istoj količini i na isti način kao i u slučaju sa kupovnim gelom. Nanosite ga na vlažnu ili suhu kosu, u zavisnosti od željene frizure. Količina korišćenja gela zavisi od dužine i gustine kose.

Odlično fiksira lokne, daje sjaj kosi i lako se raščešljava. Možete ga koristiti i umjesto laka kako biste ukrotili nemirnu kosu.
uspesnazena.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Opadanje kose

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)