Rumeno drvo.Ekstrakt iz bobica ove voćke ubija ćelije raka.

2 minuta čitanja
0
0
950
Rumeno drvo

Rumeno drvo.

Blushwood – Hylandia dockrillii, u slobodnom prevodu rumeno drvo. U pitanju je biljka izuzetnih medicinskih svojstava za koju se smatra da bi u bliskoj budućnosti mogla preuzeti primat u borbi protiv vidljivih tumora.

Ima je na sjeveru Kvinslenda u Australiji. U području kišnih šuma.

Tu postoji manja populacija Hilandia dockrillii, čija su svojstva naučnici proučavali tokom osam godina te došli do zapanjujućih podataka.

Od 300 životinja (psi, mačke, konji, tasmanijski đavoli) kojima su bili vještački izazvani tumori vrata i melanomi, primjena ekstrakta iz bobica ove biljke izliječila je tumor u 75% slučajeva.

Prema navodima istraživača, nijedan od izlječenih tumora se naknadno nije vratio što je vrlo bitno.

Pokazalo se da sastojak koji se nalazi u bobicama ubija ćelije tumora, preusmjerava krvotok od zaraženog tkiva i podstiče imuni sistem organizma na aktivno razlaganje tumorskih ostataka.drvo-koje-liječi-rak

                                                                                     Rumeno drvoBlushwood – Hylandia dockrillii

Istraživači su napomenuli kako ovaj lijek nema nikakve nuspojave. Naime, prvi efekti djelovanja vidljivi su u roku od pet minuta, dok cijeli tumori nestaju u roku od 15-ak dana, jednostavno otpadajući s kože. No, biljka ima i svojih ograničenja. Izrazito ju je teško uzgojiti na područjima van sjevernog Kvinslenda.

Više sličnih objava naći ćete klikom ovdje.

(Herbateka.eu)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Karcinom,tumori i ciste

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)