Farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak.

3 minuta čitanja
0
0
1,268
Farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak.

Farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak.

Kada pošten čovjek napiše ili kaže nešto protiv svjetskih moćnika on automatski postaje pobornik teorija zavjere.

Ako se neko odvaži da kaže da je svjetskoj farmaceutskoj bandi samo novac na umu a ne zdravlje ljudi, opet nailazi na zid.

Upravo sam pročitao tekst koji mi bez ikakve dvojbe potvrđuje da smo svo vrijeme bili u pravu.

U tekstu se govori kako farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak kako bi podigla cijene za 4.000 odsto.

Već godinama govorimo kako rak nije bolest za koju se traži lijek nego biznis koji se štiti.

Pročitajte tekst pa sami prosudite.

Ništa nisam ni dodao niti oduzeo.

Farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak.

Farmaceutska kompanija planirala da uništi lijekove za rak kako bi podigla cijene za 4.000 odsto.

Istragom su otkriveni mejlovi zaposlenih velike farmaceutske kompanije u kojima „slave rast cijena lekova za rak“, prenosi Independent.

Rukovodstvo kompanije „Aspen farmaker“ navodno je planiralo uništiti zalihe lijekova zbog svađe oko cijene sa španskom zdravstvenom službom 2014.

Prijetili su da će prestati prodavati lijekove ako ministarstvo ne povisi cijene. Nakon što je kupila pet vrsta lijekova za rak od britanske kompanije „Glaxo smit kline“, „Aspen“ je pokušao da lijekove proda u Evropi za cijenu višu čak 40 puta, objavio je Times.

Tokom pregovora oko cene u Španiji, „Aspen“ je navodno prijetio da će prestati da prodaje lijekove za rak ako ministar zdravlja ne povisi cijene za 4,000 posto, objavio je španski Confidencial digital.

Povišenje cijena omogućila je rupa u zakonu zbog koje farmaceutske kompanije smiju da mijenjaju cijene lijekova ako ih prodaju pod drugim imenom.

Ova rupa u zakonu zapravo bi trebalo da omogući snižavanje cijena nakon što istekne patent za lijek, ali ako farmaceutske kompanije nemaju konkurenciju, smiju i da podižu cijene.

Portparol britanskog Ministarstva zdravlja rekao je da se ove godine uvode novi zakoni koji će omogućiti vladi „djelovanje protiv prevelikog rasta cijena generičkih lijekova“.

(Index.hr/Sputnjik)

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Karcinom,tumori i ciste

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)