Greškom izvadili maternicu ženi koja je planirala trudnoću.

5 minuta čitanja
0
1
1,026
Užas mladoj ženi-greškom izvadili maternicu

Greškom izvadili maternicu i zračili mladu ženu koja je prije toga planirala trudnoću.

Ljudski je griješiti ali neke greške se prosto ne smiju desiti.

Greške koje će uništiti nečiji život i ugroziti zdravlje su prosto ne dopustive.

Dijagnosticirani karcinom, hemoterapije i operativni zahvat (uklanjanje maternice).

Takve pogrešne dijagnoze su se donosile u Kantonalnoj bolnici “Doktor Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Zasad deset revidiranih nalaza koje je potpisala doktorica Nikolina Balaban, šefica bihaćke Patologije, pokazuju pogrešne dijagnoze.

Ovoj 32-godišnjakinji, koja je planirala trudnoću, izvađena je maternica, i to isključivo zbog čak dva patohistološka nalaza koje potpisuje dr. Nikolina Balaban u kojima tvrdi da Armina ima invazivni karcinom na maternici.

I nije to sve, Armina je prošla i jednu hemoterapiju. A trebala je i mnogo više: “Dvadeset tri vanjska zračenja, četiri unutarnja i pet hemoterapija”, kaže Armina.

Izgleda da je došlo vrijeme da narod Bosne i Hercegovine svojim zdravljem i životima počne plaćati kupljene diplome i zapošljavanje po podobnosti a ne po stručnosti.

Koji je stav odgovornih u bolnici o ovom slučaju?

Pošto su sve osnovanije glasine da je doktorka  Nikolina Balaban ne stručna za obavljanje poslova, iz bolnice stiže samo odgovor da oni ništa ne žele da komentarišu.

U vezi s Vašim zahtjevom obavještavam Vas da naša ustanova trenutno neće izlaziti u javnost s bilo kakvim informacijama ili saopćenjima – odgovorili su.

To ne treba da nas čudi kada se uzme u obzir da je  Nikolina Balaban, primljena u bolnicu, na mjesto šefice Patologije, bez raspisanog javnog konkursa?

Znači, ili je u pitanju porodična ili stranačka veza.

Počinjene greške potvrđuju i revidirani nalazi koji su rađeni u regionalnim kliničkim centrima.

Pacijenti koji su morali biti operisani jer boluju od karcinom, prema nalazima dr. Balaban imaju samo blage upale. A ekstremne operacije rađene su na pacijentima koji nisu imali rak.

Kantonalno tužilaštvo je otvorilo istragu radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li se u radnjama liječnice Nikoline Balaban očituju elementi krivičnog djela nesavjesno liječenje”, navodi glasnogovornica Tužilaštva USK-a Jasmina Husić.


Moram da kažem da je već godinama javna tajna kako je u našoj državi, pa i u cijelom regionu, prisutno trgovanje diplomama.

Mahom su to magistarske i doktorske diplome.

Dali je u ovom slučaju to u pitanju ne znam ali sama činjenica da se diplomama trguje dovodi do sumnje da bi nekome zbog pokvarenog zuba mogli odsjeći glavu.

Za takve greške bi u normalnoj državi odgovorni otišli u zatvor i tamo bi o svojim greškama razmišljali godinama.

Ovdje… Čisto sumnjam.


Pogledajte video o čemu se radi, i pazite kod koga se liječite. Kada vam negdje otkriju rak, idite još kod nekoga da vam to provjeri pošto se ovo svakome može dogoditi.

https://youtu.be/ZKtvBJwL-LA

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Karcinom,tumori i ciste

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)