Imate jak miris znoja pa se u društvu osjećate neprijatno? Evo vam pomoći.

3 minuta čitanja
0
0
248

Jedan od svakako najpotrebnijih kozmetičkih preparata je dezodorans.

Iako se već sada mogu naći oni koji ne sadrže parabene i aluminijum (potencijalne uzročnike raka dojke), lista sastojaka koja se na njima nalazi i dalje je zabrinjavajuće duga. Međutim, srećom po nas, ipak i dalje možemo uživati u svježini tokom cijelog dana, a da ne koristimo fabričke dezodoranse.

Ovaj recept je idealan za osobe koje imaju jak miris znoja kojeg ne mogu da kontrolišu.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da napravite

Sastojci:

20 grama sode bikarbone
16 grama škroba
35 grama djevičanskog kokosovog ulja (možete da ga nađete u boljim prodavnicama zdrave hrane).
U maloj posudi pomješajte sodu bikarbonu i škrob. Dodajte kokosovo ulje i miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Prebacite u manju plastičnu posudu (možete i u papirni kalup za mafine) i ubacite u frižider. Sačekajte dok se ne stvrdne.

Kada se smjesa stvrdne, izvadite je iz kalupa i dobili ste dezodorans kji će vam umanjiti znoj i ubijati bakterije pa samim time i jak miris znoja..

Ukoliko imate praznu tubu od fabričkog dezodoransa (na dnu se nalazi točkić pomoću kojeg se dezodorans pomjera ka gore), smjesu možete ubaciti i u nju.

Dobijeni dezodorans možete čuvati u hermetički zapakovanoj posudi u frižideru, ako želite da bude čvrst ili na sobnoj temperaturi, ako želite da ga koristite kao losion.

Ovaj dezodorans djeluje podjednako efikasno kao bilo koji kupovni i ne ostavlja tragove na odjeći. Ako se držite mjera iznad, ova količina bi vam bila dovolja za mjesec i po do dva.
(Izvor: lovesensa.rs)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *