Izvršite detoksikaciju organizma upotrebom smeđe riže.

2 minuta čitanja
0
0
413

U posljednje vrijeme, sve češće se priča o detoksikaciji organizma, što bi narodski rečeno bilo izbacivanje otrova koje smo u organizam unijeli konzumiranjem nezdrave hrane i pića.

Ta detoksikacija se vrši na razne načine, a način koji ću vam sad predstaviti mi izgleda najjednostavniji i najlakše primjenjiv.

Radi se o detoksikaciji pomoću riže.

Uzmite onoliko kašika smeđe riže koliko imate godina,  dobro je operite  i sipajte u teglu. Prelijte je sa toplom vodom, zatvorite i ostavite u frižideru.

U ranim jutarnjim satima, procijedite vodu, uzmite jednu kašiku smeđe riže i kuhajte 3-4 minuta u vodi ali bez soli. Jedite na prazan želudac..

Preostalu rižu ponovo prelijte sa prokuhanom vodom i ostavite u frižideru do sljedećeg jutra. Ponovite ovaj postupak svaki dan dok ne iskoristite svu rižu iz tegle.

Tajna ove metode leži u činjenici da smeđa riža ima kristalnu strukturu. Kada su natopljena zrna, škrob se uklanja. Riža se vari u stomaku, a ne u želucu, tako da se čestice ponašaju kao absorbenti. Na ovaj način, crijeva, krvni sudovi, i drugi dijelovi tijela su očišćene od toksina, teških metala i drugih štetnih materija.

Nakon ovog tretmana, koji traje oko dvije sedmice, toksini odlaze kroz urin i stolicu. Ne zaboravite da unesete puno tečnosti, po mogućnosti i zelenog čaja.

Ako već treba da vršite detoksikaciju onda vam ovaj postupak preporučujem upravo zbog njegove jednostavnosti.

Freshpress/kucni-ljekar.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)