Konoplja me spasila.Bolje živjeti ilegalno nego umrijeti legalno.

6 minuta čitanja
0
0
1,493

konoplja-lijek 2-21-2016 11-14-14 AMPostoje različite sorte kanabisa i različite supstancije koje kanabis sadržava u različitim omjerima i količinama. Kanabis nije jedan lijek nego sadržava velike količine različitih ljekovitih tvari kojima se mogu liječiti različite bolesti. Nije tako jednostavno kako ljudi misle. Moram reći da je kanabis fantastičan lijek, ali nije čudotvoran za sve bolesti i ne može izliječiti svakoga’, kaže Lumir Ondrej Hanuš sa Sveučilišta u Jeruzalemu.

“Demistifikacija konoplje” – naziv je seminara koji se u srijedu održao u Zagrebu. Međunarodni stručnjaci i istraživači došli su govoriti o medicinskoj koristi marihuane.

Dr. Paul Hornby, predsjednik Hedron Analytical Inc. iz Kanade, ustvrdio je da se kanabis najviše upotrebljava za suzbijanje kronične boli. Učinkovit je u liječenju raka, raznih napadaja i drugih poremećaja. Najbolje je što ima širok spektar djelovanja, kaže Hornby a prenosi HRT.

Tijelo proizvodi spojeve slične marihuani

Usporava starenje i sprječava nastanak bolesti koje starost donosi. Kao razlog zašto kanabis ima jedinstveno ljekovito djelovanje na tako širok spektar bolesti, dr. Robert Melamede vidi taj što naše tijelo proizvodi spojeve slične marihuani zvane endokanabinoidi. Bilo da je riječ o Alzheimerovoj bolesti, kardiovaskularnim bolestima, različitim vrstama raka, autoimunim bolestima, sve te bolesti imaju sličan biokemijski temelj, ustvrdio je dr. Melamede.

Objašnjava kako se konoplja treba koristiti.

“Količina i način uzimanja konoplje ovise o tegobama koje čovjek ima. Ako vam trebaju male doze za ublažavanje nekakve mučnine, dovoljno vam je udahnuti malo dima, koji je vrlo učinkovit i brzo djeluje, što je veoma korisno. No ako vam trebaju veće količine, npr. za liječenje raka, treba ga jesti jer ga inače nećete unijeti dovoljno. Možete ga jesti ili ga unositi putem čepića, a može se i nanositi površinski u slučaju raka kože, pri čemu ima nejvejrojatan učinak. Isto djeluje i na mnoge virusne infekcije. Njime se može držati pod kontrolom virus HIV-a, kaže dr. Robert Melamede.

Naši bolesnici mogu naručiti ulje konoplje na primjer iz Nizozemske za 5000 kuna, mogu sami uzgajati konoplju, proizvoditi ulje i riskirati hoće li završiti u zatvoru ili pak kupiti na crnom tržištu gdje nitko ne jamči potrebnu kvalitetu.

Medicinski kanabis je legaliziran u Češkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj, Španjolskoj, Portugalu…

Minja Vukšan Dobran posljednjih 12 godina boluje od multiple skleroze.

Isprobali su sve, a pomogla je jedino konoplja

Nakon što je isprobala, kako sama kaže, sve lijekove koje čovjek poznaje, čula je za konoplju i njezina ljekovita svojstva. Naručila je visoko kvalitetno konopljino ulje iz Nizozemske. Nakon jedanaest dana korištenja, ustala je iz kreveta i sama si skuhala kavu, što joj je do tada bilo nezamislivo.

Njezino iskustvo dijeli i Huanito Luksetić, Riječanin koji boluje od multiple skleroze od 16. godine. On kaže da mu se, nakon 20 dana korištenja konopljina ulja, vratio osjet, popravio vid i više nije šepao.

Država ima, čini se, pune ruke posla, a oboljeli ne previše vremena. I zato poručuju da je bolje živjeti ilegalno nego umrijeti legalno!

Izvor: Danas.hr

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)