Lokacije na tijelu preko kojih za par sekundi možete smanjiti stres

5 minuta čitanja
0
0
276
lokacije na tijelu

Lokacije na tijelu preko kojih možete učinkovito smanjiti stres.

Svi imamo svoje načine nošenja sa stresom. Neki ljudi bježe na sunčane plaže, neki vole čašu vina, a neki čak čine sve kako bi ga ignorisali. Svaki način ima svoje prednosti (a ponekad i nedostatke).Tačke pritiska na našem tijelu  brzo su i učinkovito rješenje. Ove točke su područja na tijelu koja mogu pokrenuti različite učinke na naše tijelo i um, kada izvršimo pritisak na njih.

Lokacije na tijelu za uklanjanje stresa.

Vlasište

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres
Vlasište je puno tačaka za pritisak, Mnoge  mogu učinkovito i diskretno smanjiti razinu stresa. Možete sjesti na vaš radni stol, nasloniti se i koristiti dva prsta za masažu mjesta na kojem se vrat sastaje sa lobanjom.Masirajte 20 sekundi. Velik dio stresa akumulira se tijekom dana u ramena i vratne mišiće, te primjenom pritiska na ove točke možete se osloboditi stresa.

Uho

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-003

Ova tačka  je poznata kao “vrata duše”, a neki stručnjaci tvrde da je najbolja tačka za olakšavanje stresa u tijelu.Također se koristi kako bi se smanjila upala i bol u cijelom tijelu. Preporučuje se masaža ovog mjesta pamučnim štapićem ili čak olovkom i da se diše duboko, sporo  tijekom masaže.

Grudi

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-007
Stres  nas može natjerati da zaboravimo da dišemo, ili da plitko dišemo. Ova tačka pomaže smanjiti stres koji se nakuplja u prsima,i vraća rutinu normalnog disanja. Koristite tri prsta za masažu ove tačke. Ako osjetite hronični stres, kombiniraje ovu  masažu  sa masažom tačke između obrva. Veza između tih dviju tačaka pomaže pri smirivanju živčanog sistema.

Stomak

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-002

Mnogi vole koristiti ovu tačku, jer pomaže stvoriti pokret koji oslobađa prsa i dijafragmu, što poboljšava proces disanja.

Podlaktica

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-006
Ovo je klasično mjesto za akupunkturu. Stres i anksioznost stvaraju obrnuti protok energije u tijelu,što ova tačka liječi.Ona pomaže  energiji da se kreće u pravom smjeru, a pomaže i pri mentalnom fokusu i smanjenju stresa.

Dlan

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-001
U trenutku kada pritisnete ovo mjesto, osjetiti ćete kako vaš stres isparava. Nalazi se na jednom od najvažnijih meridijana (energetski kanal), što utječe na srce, jetru i gušteraču. Također je učinkovito za liječenje glavobolje, bolova u trbuhu, probavnih smetnji, i nesanice – svi problemi mogu biti simptomi stresa.

 

List

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-004
Ako osjećate stres u gornjem dijelu tijela, masiranje ovog  mjesta je savršeno.

Stopalo

lokacije-na-tijelu-preko-kojih-možemo-smanjiti-stres-005
Pritisak na ovome mjestu olakšava stres uma. Neki doktori vjeruju da je to najbolji meridijan za liječenje gušterače i da  njegova lokacija, u centru stopala, pomaže pacijentima smanjiti stres.

(Biljna apoteka.info)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)