Najnovija istraživanja pokazala:Šećer bolji od antibiotika.

4 minuta čitanja
0
0
311

Već nam je poznato koje probleme izaziva prekomjerno prisustvo šećera u organizmu,

Znamo da bez šećera ne možemo da normalno funkcionišemo ali isto tako znamo za njegova štetna i razarajuća djelovanja ako se njegovo prisustvo u organizmu poveća preko normalnih vrijednosti.

Ono što ne znamo i što je tek sada otkriveno je da šećer, koji je poznat pod nazivom tihi ubica, nije samo ubica nego je u stanju ako se pravilno upotrijebi biti vrlo koristan.

Najnovija istraživanja koja je vršio Moses Murandu sa Univerziteta u Volverhemptonu, (odrastao je u Zimbabveu, gdje je njegov otac koristio šećer za ublažavanje bolova i liječenje rana) su pokazala  da sitni šećer, kada se stavi direktno u otvorene rane ili čireve čini da rana zarasta mnogo brže nego prilikom upotrebe antibiotika.

Alan Bejlis je pacijent doktora Mozesa, kome je amputirana noga a rana je vrlo sporo zarastala.

Pristao je da doktor  pokuša da ga liječi upotrebom šećera, iako je bio sumnjičav po pitanju uspjeha ove terapije.

Na Alanovo iznenađenje već kroz dvije sedmice upotrebe šećera, rana se vidno smanjila sa tendencijom daljnjeg knačnog zarastanja.

On po pitanju liječenja šećerom kaže: “Kada je Moses prvi put na meni testirao ovu terapiju, iskoristio je skoro kilogram šećera. Poslije dvije nedjelje je koristio samo četiri ili pet kašika. Rana se dosta smanjila u tom periodu. Prezadovoljan sam. Moj oporavak je mnogo ubrzan zahvaljujući njemu. Na početku sam bio veoma skeptičan, ali već nakon nekoliko dana sam mogao da vidim rezultate”.

I drugi pacijenti su prezadovoljni rezultatima a što je najvažnije niko nije prijavio neželjene efekte ovog liječenja,što samo po sebi govori da je ono vrlo sigurno.

Doktor je do sada liječio oko trideset i pet pacijenata ovom metodom i svi su zabilježili brži oporavak.

Po pitanju upotrebe šećera u ove svrhe trebalo bi izvršiti opsežnija istraživanja u šta uredništvo ovog portala čisto sumnja da će se izvršiti iz jednog i jedinog razloga.

Šećer je jetin i dostupan svima pa farmaceutske kompanije neće imati profita od njegove upotrebe.

Ipak je lijepo znati za ovaj učinak šećera za otvorene rane.

Zlu ne trebalo.

(Kucni-ljekar)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)