Nećete vjerovati koje sve bolesti liječi kamilica ako je ispravno koristite.

2 minuta čitanja
0
0
540
Kamilica

Savjeti poznatoga travara Sadika Sadikovića i danas su autoritet, unatoč tome što ih je sve objavio u svojoj knjizi “Narodno zdravlje” još davne 1928. Svoje travarske savjete ljudima nikada nije naplaćivao, već su pacijenti, kojih je znalo biti po stotine dnevno iz svih dijelova Europe i Azije, davali koliko su mislili da je potrebno.

U knjizi je opisao kako liječiti oko 300 bolesti prirodnim biljem i bez farmaceutskih lijekova. Za kamilicu je rekao da je dobra za reumu, čireve, otečenu jetru i slezena. Njegov je recept za pripremu čaja od kamilice jednostavan. Trebate samo 15 grama sušene kamilice preliti šalicom kipuće vode, zatim poklopiti i ostaviti 10 minuta. Čaj se pije topao, a njime se mogu napraviti oblozi za grčeve od nahlade.

Sadiković je napisao kako kamilica uz to otklanja navalu krvi u glavi, vjetrove, umiruje živce, popravlja stolicu i grije želudac. Ukoliko ga konzumirate tri puta dnevno, kamilica tjera na znojenje, služi kao lijek protiv živčane napetosti, bolesti jetre, bubrege, mokraćnog mjehura i hemeroida.

Obloge od kamilice najbolje je napraviti tako da se kamilica u vrećici od pola kilograma prelije kipućim octom, a takvo se liječenje preporuča za ublažavanje reumatičnih oteklina, čireva, jetra i slezenu. Ovakve obloge treba mijenjati svakih 30 minuta.

Večernji.hr.

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)