Odvikavanje od pušenja- karika koja nedostaje.

4 minuta čitanja
0
0
821

Šta vam je stvarno potrebno da bi vam odvikavanje od pušenja uspjelo?

Ako koristite prirodne lijekove za liječenje neke bolesti, sigurno ste primijetili da se za jednu te istu bolest koristi više različitih  preparata.

Upravo to i jeste bogatstvo prirodnog liječenja.

Neki lijek u jednom slučaju djeluje, u drugom ne djeluje nikako ili vrlo malo.

Upravo zbog toga ne treba da nas čudi što se za liječenje neke bolesti nude razni metodi i razni lijekovi.

Za odvikavanje od pušenja na primjer, već smo davali neke savjete i upute. 

       Odvikavanje od pušenja prirodnim sredstvima.

Pošto smo već rekli da za jedan te isti problem postoji više načina riješavanja, odlučih da objavim i ovaj članak sa još nekoliko metoda oslobađanja od nikotinske zavisnosti.

U ovom poduhvatu mogu da vam pomognu čajevi, prije svega čaj od  od svježeg đumbira, ali i od borovih iglica ili koprive, koju možete  da koristite i kao salatu.

Jedite ribu i jagnjetinu, jer sadrže moćan antioksidans selen. Konzumirajte i jaja i žitarice.

Kukuruz šećerac je pun beta-kriptoksantina, koji dokazano štiti pluća od karcinoma, jer se ponaša kao moćan antioksidans. Ako je ikako moguće, nabavite onaj koji je prirodno, organski uzgajan. Slično dejstvo imaju i pomorandže.

Crni i bijeli luk zbog svog sastava imaju antikancerogeno dejstvo. Istraživanja su pokazala da je kod osoba sa karcinomom, koje redovno konzumiraju ovo povrće, sprečen nastanak novih ćelija tumora. Naravno, neprijatan dah je neizbježan. Pomislite i na miris duvanskog dima u ustima i na odjeći, pa luk neće djelovati tako nepodnošljivo.

Ono osnovno što sam htio da vam kažem je u stvari da za odvikavanje morate imati jaku volju ili jak razlog. Ovo drugo je najčešće ljekarska preporuka ili slijedi kraj.

Sama činjenica da se skoro svi oni kojima je dokrtor rekao da se moraju proći cigara ili će ubrzo umrijeti, uspijevaju u tome, daje nam pravo da tvrdimo da je dobar razlog vrlo bitan.

Znači ako nemate jaku volju i jak razlog, od one silne jagnjetine i luka ćete se samo udebljati pa ćete kasnije još morati i na dijetu po ljekarskoj preporuci.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Pušenje i odvikavanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)