Preslica. Prva linija obrane od plućnih i bubrežnih bolesti!

2 minuta čitanja
0
0
461
Preslica

                                                                            Preslica.

Nije baš naočita biljka pa je zato vrlo teško i primijetimo ali preslica je biljka koja ni u kom slučaju ne zaslužuje da je zanemarimo.

Razlog za to je što se preslica smatra jednim od najboljih sredstava za liječenje bolesti pluća. Čak i onih težih slučajeva. Uspješno pomaže slabokrvnim osobama jer potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Čaj od preslice koristi i za jačanje imuniteta. Vrlo dobre rezultate postiže i kod liječenja čireva na želucu, hemeroida,mokraćnih puteva, bubrega, kožnih bolesti, uklanjanju celilita…

Ako imate prijelom kostiju, ili su vam kosti inače slabe, ili ako ste istegnuli ligamente onda je za vas čaj od preslice jer je on  vrlo dobar  baš kod ovih problema.

Preslica potiče  rast kose, noktiju, kože i mišićnoga i tkiva.

Bitno je napomenuti da je kompletna biljka ljekovita.

Preslica. Način upotrebe.

Čaj od preslice ćete napraviti tako što ćete osušenu biljku prvo nekoliko sati natopiti u vodi, a zatim je kuhati desetak minuta.

Sačekajte da se ohladi pa je procijedite i pijte po tri-četri šolje dnevno.

Poslije dvadesetak dana primjene napravite pauzu .

Preslicu možete iskoristiti i tako što ćete je samljeti i iscijediti iz nje sok pa ga onda po jednu malu kašikicu tri puta dnevno pijte nerazrijeđenog ili ako vam je bolje razrijedite ga u čaši vode.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)