Ovo radite prije spavanja pa ćete dok spavate gubiti kilograme

3 minuta čitanja
0
0
352

Očigledno da su neke noći rezervisane za izlazak ili kuvanje ukusne hrane, piće u baru ili za ispijanje ukusnog vina sa prijateljima.

Ali noći kad ostanete kod kuće, iskoristite za podsticanje gubitka težine. Ako se borite sa nekim kilogramom viška, evo šta možete da uradite večeras:

Večera bez soli

Ako ne želite da osećate nadutost u stomaku, izbegavajte (kinesku) hranu koja sadrži puno soli. So se zadržava u telu noću, tako da ćete ujutro osećati veću nadustost u stomaku nego obično.

Večernji trening

Umesto znojenja ujutru, uradite noćni trening. Nema potrebe za specifičnim vežbama, dovoljno je da se krećete i da budete aktivni. Ljudi koji su aktivni spavaju mnogo bolje noću.

Pripremite užinu

Prosečni obrok u restoranu ili kafiću sadrži dvostruko veći broj kalorija od onoga koji ćete pripremiti kod kuće. Zbog toga danas preporučujemo da pripremite sutrašnju užinu ili doručak.

Ne zaboravite na vodu

Ovo je svakako već poznato, ali ne treba da se plašite ukoliko tokom spavanja osetite potrebu za toaletom. Da ne biste morali da ustajete preko noći, pijte mnogo vode najkasnije do 1 sat pre spavanja.

Zamračite sobu

Hormon melatonin pomaže organizmu da sagoreva kalorije, a telo ga proizvodi više ako je soba tamna. Isključite svetla pre spavanja.

Provetrite sobu

Provetrite sobu, jer ukoliko spavate u sobi gde je temperatura oko 19 stepeni, sagorećete 7% više kalorija nego da spavate u toploj prostoriji.

(O.T./zenskimagazin.rs)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)