Poučna priča o vrijednosti iskrene molitve.

5 minuta čitanja
0
0
537
Poučna priča o vrijednosti iskrene molitve

Poučna priča o vrijednosti iskrene molitve.

U vrijeme kad sve više zaboravljamo na probleme drugih, priča koju ćete pročitati je kao melem na ranu.

Odavno nisam pročitao bolju pričicu koja pokazuje u isto vrijeme i sjaj i bijedu ovog života.

Poenta ove priče je da shvatimo slijedeće. Svaki čovjek je, bez obzira na bogatstvo koje posjeduje, podjednako drag stvoritelju. Svako zaslužuje pomoć i razumijevanje.

Da ne duljim mnogo. pročitajte priču.


Poučna priča o vrijednosti iskrene molitve.


Lujza Reden, jadno obučena žena koja je izgledala poraženo, ušla je u prodavnicu. Prišla je vlasniku prodavnice na najponizniji način i pitala ga da joj da neke od namirnica.

Nježno je objasnila da je njen muž vrlo bolestan i da nije sposoban za rad. Imaju sedmero djece i trebaju hranu.

Džon Longhaus, prodavač, izderao se na nju i grubo zatražio od žene da napusti njegovu radnju. Predočavajući potrebe svoje familije, rekla je: “Molim vas gospodine! Donijet ću vam novac čim prije.” On joj je odgovorio da je ne može kreditirati, jer nema račun otvoren u toj prodavnici, pišu “Dnevne“…

Stojeći pored kase, stajao je drugi kupac koji je načuo konverzaciju između ovo dvoje. Kupac je došao do trgovca i rekao mu da je spreman platiti sve što ova žena treba za svoju porodicu.

Prodavač vrlo ozbiljnim glasom upita, “Imate li listu onoga što vam treba?” Lujza odgovori, “Da, gospodine.”. “U redu”, odgovori joj, “stavite vašu listu namirnica na vagu i koliko god pokaže vaga, ja ću vam dati namirnice jednake vrijednosti.”

Ona je oklijevala trenutak sa spuštenom glavom. Onda je posegnula u svoju torbicu, uzela je papir i napisala nešto na njega. Onda je pažljivo stavila komad papira na vagu stojeći i dalje pognute glave.

On je nastavio stavljati namirnice, dok vrećica više nije mogla više držati. Trgovac je ostao tamo sa izrazom šoka.

Napokon, uzeo je komad papira sa vage, pročitao ga i ostao zapanjen. To nije bila lista namirnica za kupovinu. Umjesto nje bila je molitva koja je izgledala ovako: “Dragi Bože, ti znaš moje potrebe i stavljam ovo u Tvoje ruke.”

Oči prodvača i kupca pokazivale su nevjericu dok su gledali vagu kako se spušta do krajnje tačke i ostaje spuštena na jednoj strani.

Trgovac, stojeći uz vagu, okrenuo se polako prema kupcu i nevoljko rekao, “Ne mogu ovo vjerovati.” Kupac se nasmijao, a prodavač je počeo stavljati namirnice na drugu stranu vage da bi se izjednačila težina ne jednoj i drugoj strani.

izvor: Dnevne/uredio:Kucni-ljekar.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)