Predstavljamo vam napitke koji će vas učiniti pametnijim

2 minuta čitanja
0
0
348

Caj 2-21-2016 11-54-10 AMPredstavljamo vam napitke koji će vas učiniti pametnijim i posle kojih ćete imati utisak da vam se IQ povećao!

SOK OD NARA

Ovo egzotično voće je bogato posebnim antioksidantima koja poboljšavaju vaše kognitivne sposobnosti i memoriju. Ispijanje ovog soka svakodnevno pomoći će vam više nego što biste očekivali.

ČAJ

Čaj je sjajan napitak, koji će poboljšati aktivnost vašeg mozga, što je postalo jasno kada je pronađen u zelenom čaju pronađen epigalokatehin galat, koji pobošljava rast moždanih ćelija i memorativnu sposobnost. Čaj je takođe bogat antioksidantima, a ispijanje čak jedne šolje crnog čaja dnevno može da pokaže zavidne rezultate.

KAKAO

Flavonoli iz kakaa su delotvorni u relaksiranju krvnih sudova, koji zauzvrat smanjuju krvni pritisak, a ispijanje šolje toplog kakaa redukuje rizik od moždanog udara.

ŠEJKOVI SA BOBIČASTIM VOĆEM

Kupine i borovnice poboljšavaju aktivnost neurona i sprečavaju oštećenja mozga, a takođe pozitivno utiču na memorativne sposobnosti.

ČAJ OD KURKUME SA CIMETOM

Možda vam se čini kao čudna i nepoznata kombinacija, ali ovaj napitak sprečava demenciju, a veruje se da ako dodate malo maslinovog ulja, možete da sprečite i nastanak Alchajmerove bolesti.

(Men’s Health)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)