Evo koje probleme možete riješiti običnim sapunom.

2 minuta čitanja
0
0
1,966

sapun 2-20-2016 6-12-37 PM

Ako na cvijeću primijetite kakve bubice i vidite da one prave štetu cvijeću, nemojte odmah da kupujete otrove već narendajte sapun pa ga rastvorite u vodi. Kada ste to uradili onda popršćite cvijeće tom vodom.Pošto insekti ne vole sapun, oni će se potruditi da promijene mjesto stanovanja.

Ako u ladici u kojoj držite veš želite da osjećate miris kad god je otvorite, kao i da vam veš bude mirišljiv, samo u ladicu ubacite jedan sapun i to ćete i postići. Rublje koje ćete oblačiti će biti intenzivno mirišljivo,

U slučaju da vas je ugrizao neki insekt, na primjer komarac, mjesto gdje vas je ugrizao protrljajte vlažnim sapunom i osjetit ćete trenutno olakšanje.

Ako vam se zaglavi rajfeš na odjeći nek vam je na umu da je dovoljno samo malo protrljati ga sapunom koji će poslužiti kao podmazivač i problem će nestati u trenu,

Ako vam obuća smrdi, zna se dešavati ljeti jer se noge tada više znoje,svaku, cipelu, preko noći ,ubacite po jedan sapun i obuća će mirisati kao da ste je tek kupili.

Ako na odjeći imate neku fleku koju ne možete da odstranite onda uzmite sapun pa fleku dobro istrljajte sapunom. Kada se sapun na fleki osušio pokušajte ponovo da je odstranite.

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)