Preparati pomoću kojih ćete ukloniti pjegice sa lica

4 minuta čitanja
0
0
436

Pjegice na koži su gomile tamnog pigmenta melanina, a posljedica su pretjeranog izlaganja UV zrakama. Najčešće se pojavljuju na licu, dekolteu i rukama, a najvidljivije su ljeti, na obrazima i nosu. Javljaju se uslijed dugogodišnjeg izlaganja suncu, ali i zbog individualne različite reakcije tijela na sunce.
Najbolja prevencija od pjegica je izbjegavanje sunca kada je ono najopasnije i redovito korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Međutim, ako se one već pojave ublažit ih serumi i kreme na bazi soje, vitamina C i niacinamida ili nikotinamida. Ti sastojci izbjeljuju tamne mrlje, dok ekstrakt likoricije i hidrokinon sprječavaju nakupljanje melanina.

A ovo su prirodna i vrlo učinkovita rješenja za pjegice

Limun
Osim skupih krema i seruma, pjegice će izbijeliti i limun. Dovoljno ga je prepoloviti i trljati po pjegicama 10 do 15 minuta svaki dan. Kožu nakon toga treba isprati, a tretman je najbolje raditi prije spavanja tako da koža stigne da se obnovi. Limunska kiselina uklonit mrtve stanice kože i izbijeliti kožu. Prvi rezultati trebale vidjeti nakon mjesec i po dana.

Aloe vera
Slično kao i limun djeluje i aloe vera. Gel ili sok treba nanijeti izravno na pjegice najmanje dva puta na dan. Aloe vera će postupno izbijeliti tamne mrlje i ubrzati obnovu kože. Prvi rezultati trebalo bi se vide nakon dva mjeseca.

Crveni luk
Crveni luk jednako je djelotvoran u ublažavanju pjegica. Treba ga samo presjeći po pola i utrljati na kritične točke. Postupak treba ponovljati jednom na dan tijekom dva mjeseca. Ako se koristi na licu valja pripaziti da ne uđe u oči. Nakon toga kožu treba isprati.

Neobrano mlijeko
Ovaj tradicionalni lijek za kožu bez mrlja odlično uklanja pjegice sa svih dijelova tijela. Dovoljno ga je nanijeti i ostaviti da djeluje nekoliko minuta pa potom isprati.

Zeleni čaj
Osim što ujednačava ten, zeleni čaj pravi je borac protiv pjegica. Vrećice čaja treba staviti u kipuću vodu na tri do pet minuta i potom izvaditi. Kad se ohlade treba ih istisnuti na vatu i nakon toga vatom istrljati kritične točke. Preporučuje se ponoviti postupak dva puta na dan. To će ubrzati obnovu kože i ublažiti neželjene mrlje.
Izvor:telegraf

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Njega lica i kože

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)