Prirodni ljekovi za liječenje kamena u bubreg

3 minuta čitanja
0
0
825
Liječenje kamena u bubregu
 Liječenje kamena u bubregu.

 

Bubrezi su vrlo značajan organ, oni pomažu izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Kamenje u bubrezima nastaje kada bubrezi nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Tada dolazi do kristalizacije neprerađenih minerala.

Pogledajte koji su prirodni lijekovi koji mogu ublažiti bolove nastale zbog bubrežnih kamenaca.

Sok od limuna, maslinovo ulje i jabučni ocat

Ovo je jedan od najučinkovitijih lijekova za kamenje u bubregu. Kada osjetite prve simptome, pomiješajte 60 mililitara maslinovog ulja i 60 mililitara limunovog soka. Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 mililitara vode. Pričekajte pola sata. Zatim iscijedite sok od pola limuna u 350 mililitara vode i dodajte žlicu jabučnog octa. Promiješajte i popijte napitak. Kombinaciju limunovog soka, jabučnog octa i vode pijte na sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Uvin čaj

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za probleme s bubrezima i mjehurom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić

Ovo je učinkovit lijek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šalice čaja od preslice ublažiti bolove.

Sok od nara

Sjeme i sok nara su još jedan učinkovit lijek protiv kamena u bubregu.

Celer

Celer je povrće koje odlično utječe na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak

Čaj od bosiljka ima pozitivan utjecaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu žličicu mješavine soka od bosiljka i meda.

Još članaka o liječenju bubrega pomoću prirodnih lijekova pročitajte klikom ovdje.

Izvor: healthdigezt.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Bolest bubrega

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)