REVOLUCIJA U MEDICINI? Srpski profesor stvorio najmoćniji prirodni lijek, obnavlja celo tijelo – ubija maligne ćelije! (VIDEO)

6 minuta čitanja
0
0
340
gljiva-zivota 2-20-2016 10-52-35 PM

Njenu ljekovitost su potvrdile sve najveće svjetske medicinske ustanove

Profesor Đurica Popović, direktor Instituta za Pečurke za sada je jedini na planeti uspeo da stvori pečurkuCordiceps Sinensis, izvan Himalaja, koje je njeno prirodno stanište.

Ova pečurka je nešto najljekovitije što je priroda stvorila, najjači prirodni antibiotik na svijetu i što je zanimljivo veoma je mala i raste iz glave insekta. Cijena ove moćne biljke iznosi čak 50.000 evra za 1 kilogram!

 

 

Đurica Popović, inače diplomirani biolog-genetičar, već 20 godina jedan je od uspešnih članova naučnog tima Srpske akademije nauka. Dugo je tragao za najdelotvornijim pečurkama koje bi se mogle primeniti u proizvodnji preparata protiv zdravstvenih problema.

On je sa svojim timom došao do velikog otkrića. Naime, uspeo je da uzgoji veoma skupocenu gljivu Cordyceps Sinensis koja uspeva na području Nepala i Tibeta. Njenu lekovitost su potvrdile sve najveće svetske medicinske ustanove.

Ova gljiva raste na veoma neobičan način, razvija se iz jedne vrste gusenice ili mrava koji progutaju njenu sporu i zbog velike količine proteina iz utrobe insekta izraste Kordiceps.

Foto: Youtube printscreen / uzdravomteluFoto: Youtube printscreen / uzdravomtelu
U početku je Popović gajio šampinjone, od micelijuma, substrata, do gotovog proizvoda, prvenstveno u komercijalne svrhe, a onda se okrenuo neobičnim i veoma lekovitim pečurkama, koje su mu u svetu donele priznanja.

„Pridružilo mi se nekoliko kolega i formirali smo tim. Došao sam na ideju da osnujem Institut za pečurke, gde bi se obavljali eksperimenti s lekovitim supstancama gljiva, ali i nekih zanimljivih biljaka“, kaže Popović i dodaje:

„Obezbedio sam visokostručni kadar, a državne ustanove, Institut nuklearnih nauka Vinča, instituti na Torlaku, dali su svoje laboratorije.“

Mogućnost istraživanja i izvođenja eksperimenata u laboratoriji omogućila je da proširi asortiman gljiva koje istražuje. Tako su počeli da se bave tartufom, izuzetno skupom, ali isto tako lekovitom vrstom zbog velike količine sadržaja aminokiselina.

Rusi zastupaju lečenje aminokiselinama, jer su jedine supstance koje mogu da prođu kroz sve ćelijske membrane.Takođe, gaje i šitake, koja je, prema rečima Popovića, carica medu egzotičnim pečurkama, zbog svojih mnogostrukih lekovitih svojstava. Vremenom profesor je i kordiceps sinensis, umesto iz glave insekta, uspeo da uzgoji na sasvim originalan način – na žitnoj garki kukuruza.

„Inficirao sam kukuruz bolešću koja se zove garka, u određenom periodu rasta tretirao sam je zmijskim otrovom i iz toga je izrastao Kordyceps. Važno je reći da se to može postići samo na jednoj vrsti kukuruza, peruanskom, koji ima 40 odsto polisaharida.“

Ova pečurka je najjači prirodni antibiotik na svetu koji neutrališe toksine, podstiče regeneraciju ćelija i ima snažno antitumorno dejstvo.

Stavljaju je u proizvode – šest preparata koje su sertifikovali, a u kojima su sadržane još neke medicinske gljive snažnih lekovitih svojstava. U cenu preparata ne uračunavaju vrednost Kordicepsa, jer bi onda preparati bili preskupi.

Preparati su potpuno prirodni, bez hemije i kontraindikacija. Zahvaljujući tome što su sve pečurke koje sačinjavaju preparate proizvedene u Srbiji, njihova lekovita svojstva se maksimalno usvajaju, jer ljudsko telo poseduje receptore koji najbolje prepoznaju samo autohtone vrste, koje rastu na istom podneblju gde i onaj ko ih koristi.

(bktvnews.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Hrana kao lijek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)