Ublažavanje bolova prirodnim preparatima.

5 minuta čitanja
0
0
838
Ublažavanje bolova prirodnim preparatima.

Ublažavanje bolova prirodnim preparatima.

Složit ćemo se da je jedan od najvećih uspjeha savremene medicine pronalazak preparata za ublažavanje bolova. Iako je bol prva linija odbrane našeg organizma uvijek se trudimo da je prvu uklonimo. Trauma koju bol izaziva može izazvati vrlo ozbiljne posljedice.

Možda niste znali da postoji mnogo načina da uklonite određene tegobe upotrebom prirodnih preparata pa ću se potruditi da vam to malo pobliže objasnim.

Radi boljeg pregleda Ublažavanje bolova prirodnim preparatima ću razvrstati po bolestima na koje najbolje djeluju.

 

Zubobolja.

Vjerovatno ste nekada bili u situaciji da vas zaboli zub. Taj bol zna biti toliko intenzivan da vam smeta sve oko vas.

Nije neko posebno čudo da u tim trenucima neko iz vaše okoline dobije pepeljaru ili neki drugi tupi predmet po glavi, samo zato što je malo glasnije progovorio.

Da se to nebi desilo dovoljno je da uzmete jedan klinčić i da ga zagrizete oboljelim zubom. Ako vam je zub već uništen pa ne smijete zagristi klinčić, u tom slučaju ga izgniječite nekim predmetom i stavite ga što bliže zubu. Ukoro ćete osjetiti značajno smanjenje bolova. Vaši ukućani će napokon moći slobodno da pričaju.

 

Glavobolja.

Ako počnete da osjećate bolove u predjelu glave skuhajte čaj od ružmarina. Dovoljno je jednu kašiku osušenog ružmarina ubaciti u čašu vruće vode i pustuiti desetak minuta da se ohladi.

Poslije toga procijedite čaj i pijte u malim gutljajima. (Pijuckajte ga)

Čaj pravite i koristite ga tri puta dnevno.

Iz ličnog iskustva znam da glavobolja može da se pobijedi na još jedan način.

Stil života koji vodimo je u najmanju ruku loš.

Sjedimo u svojim kućama, surfamo po internetu. Najveća fizička aktivnost nam je gledanje vježbi za skidanje kilograma preko You tubea. Vjerujte mi, ako vas onako bez ikakvog razloga zaboli glava dok ste na internetu i surfate, najbolji lijek vam je da izađete napolji pa da prošetate. Još bolje je ako nekoga sretnete pa sa njim progovorite po neku lijepu riječ. Ubrzo ćete shvatiti da vas glava više ne boli.

Migrena.

Svjež đumbir naribajte ili sameljite pa od njega napravite sok. On posjeduje sastojak pod imenom tromboksan A2, koji  može pomoći ravnomjernijem protoku krvi, što predstavlja ključ u prevenciji migrene. Dobro je đumbir ubacivati u jelo kao začin.

Žgaravica.

Naj bolji lijek protiv žgaravice je da se ne prejedate. Još tekstova o žgaravici i načinu liječenja pogledajte ovdje

Poslije toga, meni lično najviše pomaže soda bikarbona. Može vam pomoći i kurkuma ali da vam odmah  kažem da kurkuma koju upotrebljavate kao začin u jelu neće pomoći. Da biste postigli uspjeh kod liječenja žgaravice uzmite dvije-tri kapsule kurkume prije jela.

Napomena:

Ako osjećate žgaravicu kao posljedicu alergijske reakcije na neku hranu onda liječenje usmjerite na liječenje alergije.

 

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)