Upotrebom ovog soka slobodno jedite bijeli luk jer on neutrališe njegov miris.

2 minuta čitanja
0
0
2,132

Bijeli luk je bez ikakve sumnje najljekovitija biljka na našim prostorima pa je zato prava šteta što vrlo malo koristimo njegovu blagodat.

Glavni razlog zašto vrlo malo koristimo bijeli luk, iako znamo za njegove ljekovite osobine, je to što poslije konzumacije bijelog luka dugo zaudaramo na njemu karakterističan miris.

Važno je znati da je on posljedica materija koje sadrže sumpor a baš one bijelom luku daju ljekovita svojstva.

Uzalud ćete pokušavati ukloniti taj smrad pranjem zubi ili ispiranjem usta jer i pored svih vaših napora  smrad se zadržava  i do dvadeset i četiri sata poslije jela.

U nekim tekstovima smo opisali kako da smrad  bijelog luka uklonite  žvakanjem peršunovog lišća, zrna kahve ili komorača.

Ipak izgleda da postoji još jedan način za ovaj problem koji je učinkovit a koji uopšte nije nezgodan za upotrebu.

U pitanju je sok od limuna.

Dovoljno je da napravite sok od limuna, ali svježe iscijeđeni sok a ne onaj kupovni koji u velikoj većini slučajeva samo podsjeća na limunov sok, pa da ga popijete poslije upotrebe bijelog luka.

Ovaj način neutralisanja mirisa nisam lično isprobao ali se nadam da će vam pomoći pa ćete onda bez ustezanja moći da koristite bijeli luk u svrhu liječenja.

Možete pojesti jedno zrno kafe, možete pojesti jedan peršinov list ili komorač ali je ipak mnogo privlačnije popiti jednu čašu limunade i riješiti se smrada.

Prijatno.

Kucni-ljekar.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)