Za poboljšavanje pamćenja koristite ovu biljku.

2 minuta čitanja
0
0
407
poboljšavanje pamćenja

                                                            Poboljšavanje pamćenja

Svi stari travari  su tvrdili  da miris ružmarina poboljšava pamćenje. Dali su njihove tvrdnje tačne?

                       Ružmarin  za poboljšanje pamćenja.

Znanstvenici su dokazali da su bili u pravu. Ako udahnete miris ove ljekovite biljke, možete povećati pamćenje za fantastičnihz 75 posto.

Istraživanja psihologa na britanskom Univerziteta Northumbria pokazala su da eterično ulje ružmarina pomaže u jačanju dugoročnog pamćenja i koncentracije. Ovo bi moglo pomoći onima koji zaboravljaju uzeti lijek ili onima koji zaboravljaju važne godišnjice, prenosi Daily Mail.
Niz testova pokazao je da eterično ulje ružmarina povećava šanse za čak 75 posto da se prisjetite nekog zadatka u usporedbi s ljudima koji nisu bili izloženi tom mirisu. Voditelj istraživanja dr. Mark Moss je rekao: ‘I naša prethodna istraživanja su pokazala da aroma ružmarina poboljšava dugoročno pamćenje i mentalne sposobnosti. Ovaj put smo se fokusirali na sposobnost mozga da se u točno određeno vrijeme sjeti nekih zakazanih obaveza. To je ključno za svakodnevno funkcioniranje, primjerice kad neko treba uzeti lijek ili poslati čestitku.’

ruzmarin
Par kapi eteričnog ulja ružmarina raspršeno je u sobi za testiranje samo pet minuta prije nego su volonteri ušli u prostoriju. Dok su se oni koji su bili izloženi mirisu ružmarina prisjetili obaviti sedam zadataka, ostali su se sjetili tek četiri i to puno sporije. U suvremenoj biljnoj medicini ružmarin se koristi i kao blagi analgetik, protiv migrene i probavnih problema.

namirnice.ba

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)