Isproban način liječenja sinusa. Djelotvoran i lako primijenjiv.

3 minuta čitanja
0
0
1,387

Ako konstantno imate problema sa sinusima onda znate koja je to patnja, pa upravo zato vam preporučujemo da  probate ovaj recept koji je izuzetno učinkovit i lak za primjenu.

Recept je isproban  na nekoliko mojih prijatelja, i oni tvrde da su sa njim riješili probleme sinusa.

Uzmite 1/2 kg krupne morske soli i zagrijte je na suhoj tavi, zatim je stavite u platnenu vrećicu kroz koju ne može ispadati sol (cca duž. 15 cm i šir. 10-tak cm).

Vruću kesicu sa zagrijanom soli stavite preko sredine čela, ali više prema sinusima uz oprez da ne stavljate na oči. Najbolje je za vreijeme terapije biti u ležećem položaju.
Međutim, prije nego što je stavite na čelo, morate provjeriti da nije prevruća.
To testirajte na unutrašnjem dijelu zapešća (ruke) jer smo tu jako osjetljivi na temperaturu.

Kad utvrdite da toplinu možete podnijeti (jer je bolje malo toplija) onda držite na čelu pola sata, svaki dan 3 x s tim da se poslije svakog držanja čelo ne hladi (treba ostati u kući i držati “nešto” na čelu -kapu, peškir, krpu itd.

To treba raditi 7 dana, svaki dan po tri puta. Sol se upotrebljava uvijek ista, ne treba je mijenjati kod ponovnog grijanja.

Jedan moj prijatelj je stavljao 7 dana po jedan put, samo na večer prije spavanja i nema više problema sa sinusima.Moj svekar je patio od sinusa 25 godina, punktirao ih bezbroj puta, ali trajno problemi nisu nestali. Onda smo pokušali s ovim receptom 7 dana po 3 puta, nije izlazio vani, držao je poslije soli kapu na glavi i nikada ga više nisu zaboljeli sinusi, niti je imao probleme s nosom.

Kako vidite očito je da svi nemamo iste probleme, neko ima lakši oblik, neko teži, a vi odredite terapiju prema sebi. Recept je jednostavan i nadam se da će vam svima pomoći.

Ovaj recept možete slobodno primijenjivati jer nema nikakvih opasnosti da bi vam mogao nauditi

izvor:Prirodnilijekcovermagazin.com

/uredio Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)