Kako da se odbranite od dijabetesa i visokog pritiska?

4 minuta čitanja
0
0
1,455
Kako da se odbranite od dijabetesa

Kako da se odbranite od dijabetesa i visokog pritiska u vrijeme kada je hrana nezdrava a život pun stresova i problema?

Dijabetes i povišen krvni pritisak su danas toliko raširena pojava da se smatra da se sa njima susreće skoro svaki drugi čovjek.

Pošto su te dvije bolesti velika prijetnja, odlučili smo da vam predstavimo kako da se branite od njih, ili da u najmanju ruku imate manje tegobe .

Čaj od  grančica maline je odlično sredstvo protiv prehlada, gripa i tegoba kod disanja, a, takođe, pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, dok plodovi maline čiste organizam a smatra se da mogu pomoći kod pokretanja i izbacivanja kamena iz žuci i bubrega.Listovi maline efikasno smanjuju krvni pritisak.

Znači pravite čaj od grančica i listova maline i često ga trošite pa će vam to biti svojevrsna zaštita od šećera u krvi i visokog pritiska.

Malina nije jedino sredstvo kojim se možete oduprijeti ovim bolestima.

maslačak
maslačak

Tu je i maslačak koji je koristan prirodni lijek za bolesti jetre i žuči, a istovremeno je prirodno sredstvo za regulaciju nivoa šećera u krvi.

Za lijecenje dijabetesa potrebno je tokom proljeća, sve vrijeme dok maslačak cvjeta, svakoga dana pojesti po 10 svježih stabljika maslacka. Pri tom biljku prethodno oprati zajedno sa cvijetom i tek potom odstraniti cvjetove.Stabljiku dobro i polako sazvakati, iako je gorkog ukusa,pa progutati.

Dokazano je da i cimet povećava aktivnost insulina, tako da jedna kašika cimeta u toku dana moze bitno smanjiti nivo šećera u krvi. Osim toga, ova biljka snižava i nivo loseg holesterola i triglicerida u krvi.

Isto tako i kukuruz, zob i ovas čiste krv, krvne sudove i pomažu u lijecenju dijabetesa.

Za ishranu dijabetičara preporučuje se čičoka (biljka slična krompiru, koja je ujedno i zdrava zamčena za krompir), zbog toga sto ova biljka, za razliku od krompira ne sadrzi skrob, vec inulin.

I peršin se od davnina upotrebljava za liječenje i ublažavanje šećerne bolesti  ito tako što svježe listove persuna iseckamo, korijen ove biljke sitno narendamo pa sve pomešamo sa jednom šoljom kiselog mlijeka. Piti se svako veče prije spavanja.

 

 

(Kucni-ljekar.com)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u dijabetes

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)