Kukuruzna svila. Ljekovita svojstva i način primjene.

4 minuta čitanja
0
0
2,312
Kukuruzna svila

Kukuruzna svila:

Možda niste znali da je svila koja se nalazi na kukuruzu odličan lijek i šteta ju je bacati.

Mada na prvi pogled izgleda neugledno ona može biti od velike pomoći za liječenje mnogih bolesti, posebno bubrega.

Ona se vec jako dugo koristi kao ljekovito sredstvo, i to ne samo u našem narodu.

Bitno je naglasiti da ona prilikom korištenja ne ostavlja štetne posljedice.

Kako djeluje kukuruzna svila?

Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i etericno ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalijuma i mangana.

Kukuruzna svila je, u obliku caja, jedan od najjacih prirodnih diuretika.

Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, bez štetnih posljedica.

To je naročito bitno kod onih bolesti gde sakupljanje vode ima nepovoljno dejstvo na organizam.

Čaj od kukuruzne svile smanjuje  grčeve bubrega; ukoliko ga koristite duže vrijeme, rastvara kamen u bubregu i izbacuje pijesak iz bubrega.

Izbacivanjem veće količine mokraće organizam se oslobađa viška fosfora i bjelančevina.

To znatno umanjuje reumatične tegobe, tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima, probleme kod vodene bolesti, a prilično se smanjuje i oticanje nogu.

Sa vodom će se izlučiti i ostale štetne materije. Zato redovno konzumiranje ovog čaja potpomaže cirkulaciju, štiti krv i olakšava rad jetre.

Naravno, uz ovakvo dejstvo, podrazumijeva se da pomaže kod svih oboljenja mokraćnih puteva, upala mokraćnog mjehura, eliminiše umanjeno lučenje mokraće i pomaže kod noćnog mokrenja.

Zbog izraženog diuretskog dejstva, čaj od kukuruzne svile može vam pomoći i kad želite da smršate (naravno, uz odgovarajuću dijetu i vježbe). Uz njegovu pomoć vaš organizam će ubrzano izbacivati sve štetne materije.

Priprema čaja je jednostavna:

jedna kašicica dobro osušene kukuruzne svile (ukoliko je nepotpuno osušena, gubi dejstvo) prelije se šoljom vrele (nikako kljucale) vode, ostavi nekoliko minuta i procijedi.

Uzima se po supena kašika toplog i nezaslađenog čaja na svaka dva-tri sata. Ako vam se ukus ne dopada, dozvoljeno je popraviti ga limunom. Ukoliko su vaše tegobe izražene, čaj možete piti i u vecim količinama – potrebno vam je 25 grama kukuruzne svile i litar vode za pripremu jedne mjere čaja, koji potom možete piti kad ožednite, umjesto vode.

Forum klix/uredio Kucni-ljekar.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)