Liječenje alergije na Ambroziju.

7 minuta čitanja
0
0
1,187
liječenje alergije
Liječenje alergije.

Onaj ko nije alergičan na Ambroziju i ne zna koji su to problemi kada ambrozija počne da cvjeta.

Kišete, kašljete, oči vas peku, svrbe  i suze, pluća vas bole, grlo i nebo u ustima vas svrbe, uši vas svrbe itd.

Ukratko za vrijeme njenog cvjetanja život vam se okrene naopačke.

Postoji cijeli niz lijekova koji ublažavaju ove simptome (Letizen, Flonidan) za zatvoren nos možete koristiti Operil kapi, Za oči i uši Dextametazon kapi itd.

Po onoj narodnoj klin se klinom izbija ako ste teži slučaj doktori vam preporuče hiposenzibilizaciju. To je u suštini ubacivanje onoga na šta ste alergični u organizam tako da bi se organizam vremenom trebao naviknuti na to i trebao bi manje burno da reaguje.

To je cilj a rezultati su različiti. Kako kod koga.

Liječenje alergije prirodnim sredstvima.

Ako i pored svih navedenih načina liječenja i dalje imate problema sa alergijom  (iz vlastitog iskustva vjerujem da je tako jer sam sedam godina primao hiposenzibilizaciju i opet je stanje isto kao i prije liječenja), predlažem vam da pokušate sa prirodnim lijekovima.

crni-kim 2-20-2016 8-01-56 PM
 1.  Ulje Ćurokota.Ta biljka je kad je liječenje u pitanju vrijednija od zlata. Čak je i božiji poslanik Muhammed as. rekao da ćurokot liječi sve osim smrti. Savremena istraživanja su utvrdila da  ojačava imuni sistem pa samim tim organizam postaje sposobniji da se odbrani.  Da se odmah razumijemo da biste izbjegli neugodnosti koje donosi alergija ovo ulje morate početi koristiti prije tako da se organizam pripremi  pa da vrijeme alergija dočeka spreman.  Pored liječenja alergija Ćurokotovo ulje možete koristiti i za
  • Liječenje upala nosne šupljine, izbacivanje sekreta, liječenje suhog kašlja, liječenja bronhijalne astme i gripe
  • Liječenje tinije stopala i noktiju, psorijaze, ekcema, lišaja i reumatizma
  • Liječenje srčanih bolesti i začepljenih krvnih sudova
  • Lijčenje proljeva
  • Liječenje gubitnka kose i prerane sjedoće
  • Suhi kašalj
  • Očne bolesti i oštećenja vida
  • Pomanjkanje koncentracije, depresije, nervoze i hroničnog umora
  • Facijalna paraliza i tetanus
  • Gripa i začepljenje nosa
  • Zubobolja

  Znači tačno liječi sve osim smrti.

 2. Kopriva  je biljka koja može spriječiti aktivnost histamina a pokazala je i protuupalna svojstva.Istraživanje koje je objavljeno u časopisu Planta Medica pokazalo je da dnevna doza od 600 mg ekstrakta koprive ublažila simptome peludne hunjavice kod 58 posto tretiranih ispitanika.48 procenata oboljelih je izjavilo da je kopriva po njihovom mišljenju bila učinkovitija od lijekova na recept. Redovno pijte samo čaj od koprive i simptomi alergije će se ublažiti.
 3. Na trećem mjestu bih stavio Ambroziju. Nije nikakva greška u kucanju jer vjerovali ili ne Ambrozija je vrlo ljekovita biljka samo  je treba koristiti na pravi način.

RECEPT ZA TINKTURU OD AMBROZIJE:

Uzmite lišće i cvjetove s polenom Ambrozije u kasno ljeto i ubacite ih u staklenu flašu. ali nemojte flašu da napunite do vrha jer treba ostaviti mjesta i za votku kojom prelijete Ambroziju.
Tako napunjenu flašu dobro zatvorite i ostavite na tamno mjesto gdje će ostati skoro cijelu godinu  dana do pred novi početak cvjetanja ambrozije kada ćete tinkturu početi koristiti. Flašu treba povremeno promućkati da bi alkohol što više djelovao na biljku.
Šest do osam sedmica prije početka sezone ambrozije popijte 15 do 30 kapi tinkture dnevno, sve dok sezona ne prođe.Tinktura nije najukusnija , ali ako se uzima s vodom ili sokom lako je podnošljiva.
Tinktura ambrozije ne liječi samo akutni alergijski rinitis, akutni sinusitis, već i oboljelu jetru, groznicu, mučnine i dijareju.Američki domoroci koristili su zgniječenu ambroziju protiv uboda, infekcije i bolesti kože. Uzeta u obliku čaja ambrozija se koristila u liječenju abdominalnih grčeva, povraćanja, pneumonije i vrućice.

 1. Od ostalih biljaka koje utiču na alergijske reakcije naveo bih list crne ribizle,od kojeg isto možete napraviti tinkturu ili ga koristiti kao čaj.                                                                                                                                                                   Nadam se da smo vam pomogli da iduću sezonu alergija dočekate spremniji.

 

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Alergije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)