Namirnice koje prirodno izbjeljuju zube

3 minuta čitanja
0
0
391

U nekoliko navrata smo pisali recepte pomoću kojih možete izbijeliti zube  a sada ćemo vam nabrojati namirnice koje same od sebe izbjeljuju zube i koje su sigurne za upotrebu jer vam neće oštetiti caklinu što na kraju vodi potpunom uništenju zubi.

Zato vam preporučujemo kada su u pitanju recepti za izbjeljivanje budite vrlo oprezni jer bolje je imati zdrave zube pa nek i nisu posve bijeli nego ih u pokušavanju  izbjeljivanja uništiti.

Namirnice koje same po sebi izbjeljuju zube su:

Jagoda

Ona je provjereno sredstvo za izbjeljivanje zubi jer u sebi sadrži voćnu kisalinu koja sprečava nastajanje mrlja na zubima i koja uklanja več postojeće mrlje.Uživat ćete u prekrasnom ukusu a posle jela, zubi će vam biti blistaviji i bjelji.

Limun

Poznat je kao odličan antibiotik koji uništava bakterije u ustima koje su u većini slučajeva krive za kvarenje zubi i za loš zadah iz usta.

Limunska kisalina nagriza mrlje nastale od hrane a njegova intenzivna kiselost pojačava izlučivanje pljuvačke što podspješuje ispiranje zubi i ostataka hrane među njima.

Korištenjem limuna neće vam zubi samo biti bjelji nego ćete osvježiti i dah iz usta.

 

Kora od banana

Kada pojedete  bananu ne bacajte koru već sa njom izmasirajte zube i desni(masirati unutrašnjom stranom kore),  ito najmanje dva minuta. Već posle nekoliko ovakvih masaža zubi će biti osjetno bjelji i sjajniji.

 

Jabuka

Možda ste već primijetili da prilikom konzumiranja jabuka ostaci hrane koje ste eventualno imali među zubima kao i naslage na zubima prosto isčeznu i zubi postaju glatki kao da ste ih tek oprali.

To je zbog strukture jabuke koja se prilikom žvakanja ponaša kao blagi abraziv koji dopite do svakog dijela usta i uklanja sve zaostale dijelove hrane kao i bakterije koje su se tu zatekle.

 

Zašto uzimati skupe i potencijalno opasne izbjeljivače kad konzumiranjem ovih namirnica imamo sličan ako ne i isti učinak a sigurni smo da nećemo uništiti zube.

 

(Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Zdravlje zubi i usne duplje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)