Suhe šljive na izgled nisu pretjerano primamljive , ali evo zašto svaki dan trebate pojesti makar jednu.

3 minuta čitanja
0
0
645
Suhe šljive

 

Suhe šljive izrazito su korisna namirnica koja nepravedno ne uživa veliku popularnost jer joj smežuran, naboran i tamnoljubičasti “outfit” ne ide pretjerano u korist.

One sadrže brojne važne nutrijente, uključujući kalij, magnezij i bor, te imaju visoku antioksidativnu aktivnost, zbog čega se i vjeruje da imaju tako povoljan učinak na zdravlje.

Suhe šljive pomažu u očuvanju membrana, neurona i stijenki krvnih žila.

Studije su pokazale su da bi mogle biti korisne i za prevenciju karcinoma kolona i dojke.

Jednako tako, stručnjaci osobama koje žele smršavjeti preporučuju najviše 30 grama suhih šljiva dnevno zato jer su one krcate šećerima, no čini se kako ni to nije smetalo ovim ispitanicima: “Učinak suhih šljiva na apetit daleko je veći od bilo kakve štete koje ostavlja količina šećera. Na sličan način je dobrobitno i drugo sušeno voće, poput grožđica”, objasnio je Jason Halford, koji je radio na istraživanju.

Suhe šljive su kao stvorene da pomažu crijevima da rade svoj posao. Pune su topivih i netopivih vlakana. Topljiva vlakna usporavaju probavu i pomažu tijelu da apsorbuje hranjive tvari iz hrane, a netopiva vlakna pomažu da stolica prođe brže kroz crijeva. Suhe šljive sadrže sorbitol (glucitol), prirodni alkohol baziran na šećeru koji privlači vodu u debelo crijevo i omekšava stolicu.

Suhe šljive su bogate kalijem, vitaminom A, i raznim mineralima koji su odgovorni za aktiviranje enzima u vašem probavnom sistemu. Ovi enzimi otapaju izmet, te pomažu da stolica prođe lako kroz debelo crijevo. Kalij također štiti zidove debelog crijeva.
Šljive štite vaše srce

Pomažu pri probavi

Smanjuju razinu šećera u krvi

Šljive pomažu kostima
Poboljšavaju pamćenje

Pomažu oči

(znateli.com)

  • Lijek-protiv-masnoće-u-krvi

    Lijek protiv masnoće u krvi.

    Lijek protiv masnoće u krvi, provjereno učinkovit i siguran za upotrebu. …
Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)