Preporodite lice sa Aloa verom

3 minuta čitanja
0
0
638

Aloa vera je svjetski poznata biljka po svojim izuzetno ljekovitim osobinama zbog čega je našla primjenu u mnogo preparata za liječenje ali i preparata za njegu lica i ljepotu tijela.

Dakle, ako želite da imate mekanu i lijepu kožu, nema potrebe odmah da kupujete skupe preparate kada i Aloja može da vam priušti iste, ako ne i bolje, rezultate od tih preparata.

Da se odmah razumijemo, nije u pitanju neki komplikovan recept koji možda niste u stanju da napravite po upustvu pa onda ni rezultati neće biti dobri.

U pitanju je jedan vrlo prost trik.

Prvo što treba da uradite je da hladnom vodom dobro operete list aloe.

Drugo, morate list malo omekšati tako što ćete ga nečim lagano udarati ili ćete ga nekim valjkom izmekšiti.

 

Treće, raspolovite list poprečno kako biste ga što bolje iskoristili jer jednu polovicu možete koristiti odmah a drugu ostaviti za kasnije.

Onu polovicu koju ćete koristiti osijecite po rubovima po par milimetara. Tako ćete lakše onaj dijel koji vam treba raspoloviti uzdužno, što možete uraditi i rukama, ako vam ne uspijeva, slobodno uzmite nož pa sa njim to uradite.

Kada ste list raspolovili uzdužno, uzmite kašiku pa sa njom sastružite iz lista sok koji ćete smjestiti u neku posudu da se ni kap ne prospe pošto je sok od aloe vrlo dragocjen.

Sada je ostalo samo da sok utrljate na lice, možete koristiti i komade listova sa kojih ste sastrugali sok.

Ostavite masku na licu petnaest do dvadeset minuta pa posle suhe dijelove maske skinite i lice operite čistom vodom bez upotrebe bilo kakvih hemikalija.

Nemojte koristiti ni sapun.

Sa učinkom ćete biti itekako zadovoljni.

 

(Kuhanija.com)

 

 

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Njega lica i kože

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)