prevenciju infarkta i moždanog udara – Recept

5 minuta čitanja
0
0
995

lijek

Jedan od ozbiljnih problema koji pogađa veliki broj ljudi predstavljaju različiti problem sa cirkulacijom.

Oni su uzrokovani nizom subjektivnih i objektivnih problema koji mogu biti delimično uzrokovani genetskim nasleđem, ali tokom života budu pospješen i faktorima kao što su: pušenje, gojaznost, nezdrava ishrana, preterana konzumacija alkohola, nedostatatak fizičke aktivnosti te drugim štetnim životnim navikama. Osim toga tu su i problemi sa

dijabetesom te hipertenzijom koji deluju na zidove krvnih sudova. Navedeni uzročnici dovode do zadebljanja, oštećenja i smanjenja elastičnosti zidova krvnih sudova te nakupljanja

masnoća i drugih supstanci na tim oštećenim mestima. Nakon ovoga dolazi do smanjenja cirkulacije posebno periferne, a ova pojava uzrokuje i teška oboljenja kao što su moždani i srčani udar, tromboze itd. Problemi na perifernoj mikrcirkulaciji, posebno nogu, uzrokuju trenje, otok, bolove u nogama, osećaj hladnoće, kao i mnogo ozbiljnije probleme.

Na našim prostorima u prodaji se mogu pronaći biljne kapi koje služe za regulaciju i poboljšanje cirkulacije, posebno perfierne mikrcorikulacije. Kapi su prilično skupe, a sam sadžaj od kojeg su napravljene nije nam detaljno poznat. Zbog toga vam predlažemo narodni isporbani prirodni recept za domaće biljne kapi koje pomažu u sledećim stanjima:

Oslabljenja i otežana kompletna cirkulacija i posebno periferna mikrocirkulacija u nogama, osećaj hladnoće u rukama i nogama uzrokovan poremaćaj cirkulacije, hemoroidi, prokrvljenost kapilara posebno kod pušača i dijabetičara, arteskleroza i plak po zidovima krvnih sudova, skleroza i promene u kapilarima mozga.

Lek služi i za prevenciju dubokih venskih tromboza, prevenciju infarkta i moždanog udara, oporavka i regeneraciju unutrašnjih zidova krvnih sudova, poboljšava pamćenje, smanjuje osećaj umora, isrcpljenosti i pospanosti, te popravlja opšte stanje zdravlja čoveka.
Kapi za cirkulaciju – RECEPT

Biljna smesa za kapi se pravi na sledeći način:

50 g cveta nevena (Calendula officinalis)
100 g žutog kantariona ili kantariona (Hipericum perforatum)
100 g Iva trave (lat. Teucrium montanum)
100 g koprive ili žare (Urtica dioica)
1 l jake rakije, loze ili vodke

Sve sastojke (sveže ili osušene kako su vam dostupni) iseckajte sitno i napunite veću staklenu teglu ili flašu. Prelijte sa litrom jake rakije ili loze. Kompletan sadržaj biljki treba biti uronjen u rakiju. Smesa treba odstojati 21 dan uz povremeno mućkanje. Po isteku perioda smesa se procedi i naspe u staklenu flašu. Smesa se upotrebljava tako što se piju 1-2

pune supene kašike ujutro i uveče duži vremenski period. Osećaj poboljšanje cirkulacije počećete osećati nakon 1-2 sedmice korišćenja. Ukoliko se radi o težim zdravstvenim problemima smesu možete piti trajno.

izvor: web-tribune.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Bolesti srca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)