RECEPT DOKAZANO BOLJI OD ASPIRINA!

6 minuta čitanja
0
1
1,235
eliksir sa bijelim lukom

Ovaj recept čiji je glavni sastojak začinska biljka bijeli luk, posjeduje brojna ljekovita svojstva.

Bijeli luk se uzgajao u Egiptu i Indiji prije čak 5000 godina.

Pošto je bijeli luk narodni lijek, šanse su da će biti malo razvikan i koristiti se za sve i svašta. Zato ćemo ovdje pružiti samo mišljenja potkrijepljena naučnim studijama. Za bijeli luk je čula gotovo sve i jedna osoba na svijetu i dobro je istražen do sada. Bez sumnje je ljekovit, ali za šta?
Dokazano učinkovit za sljedeće bolesti

Hipertenzija (visok krvni tlak)

Ovo je možda i najpoznatije svojstvo bijelog luka. Studije su pokazale da uzimanjem češnjaka možemo smanjiti krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom za 7 do 8%.  Češnjak smanjuje krvni pritisak i kod osoba sa normalnim tlakom.

Ateroskleroza (otvrdnjivanje arterija)

Ova bolest je karakterizirana nakupljanjem masti, kolesterola i kalcija na zidovima arterija. Ako se ne prepozna na vrijeme vodi do srčanih i moždanih udara. Jedenjem bijelog luka možete umanjiti nakupljanje ovih tvari na stjenkama arterija.

Protiv raka debelog crijeva i raka želuca

Istraživanja su pokazala da redovit unos češnjaka umanjuje rizik od ova dva raka.  Bitno je napomenuti da suplementi (kapsule) sa ekstraktom češnjaka nisu bili učinkoviti kao sirovi luk.

U jednoj studiji su muškarci iz Kine koji su uzimali jedan češanj luka dnevno imali za 50% manji rizik od dobivanja raka prostate. Nije poznato da li isti učinak postoji i kod muškaraca sa zapada.

Čirevi i gljivične infekcije

Naime gore smo naveli koliko je zapravo zdrav bijeli lud i koliko jako djelovanje ima na organizam s toga smo odlučili da podijelimo s vama ovaj jednostavan ali idealan recept kojeg možete koristiti za prevenciju,kao i za samo liječenje bolesti.

RECEPT:

pola kile meda

10 čeha bijelog luka

malo pakovanje bibera u zrnu

Češnjake oguliti  i svaki samo razrezati do pola tako da se sok može iz njega cijediti , staviti u teglu i dodati med koji će prethodno da se malo otopi sa sobnoj temperaturi!

Na to dodati biber u zrnu.

Smjesa treba stajati 5 dana prije konzumacije.Konzumirati svako jutro na prazan želudac po dvije supene kašike s tim da uzmete čeno luka i zrno bibera prilikom konzumiranja.

U bijelom  luku se nalazi adeonozin koji odlično djeluje protiv zgrušavanja krvi  kao i ahoin čije je djelovanje jače od aspirina.

Takav luk zajedno s medom i biberom doslovice može da spriječi svako oboljenje,čak i razvoj malignih bolesti , naravno ako ga redovno konzumirate.

Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. I ne samo to, antimikrobno dejstvo bibera sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom.

Ovaj recept podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, pogotovo beta-karoten i vitamin B.

Upotrebaa je korisna i osobama sa viskom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Ovaj ljekoviti pripravak sadrži fitohemikalije sa antioksidantnim dejstvom koje se bore protiv nepoželjnih slobodnih radikala u organizmu tako da doprinosi zasšiti tijela od nastanka raka.

Sprečava zadržavanje vode u organizmu tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.

Ovu smjesu,ne samo što možete koristiti oralno,već je i za valjsku upotrebu.

Sok iz bijelog luka pomiješan s medom,odličan je protiv infekcija i gljivičnih oboljenja tako da se nemojte ustručavati da ovu smjesu koristite kao mast za ove bolesti.

procitajtevise.com/

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)