Vrbovica provjereno liječi prostatu

2 minuta čitanja
0
0
977

Bolesti prostate su se toliko raširile u poslednje vrijeme da skoro i nema muškarca starijeg od pedeset godina a da nije imao neki oblik tegoba vezanih za prostatu.

Još gori pokazatelj je to što je veliki broj onih koji imaju rak prostate ali se on razvija toliko sporo da većinom umru od nečeg drugo i ne znajući da su ga imali.

Kao i obično u prirodi se nalazi lijek koji će vam provjereno pomoći pri bilo kojem problemu sa prostatom.

U pitanju je trava zvana svilovina ili vrbovica koju možete sami ubrati ili je naći u nekoj apoteci prirodnih preparata za liječenje.

Ako sami berete ljekovito bilje nek znate da postoji više vrsta ove biljke a kao ljekovite za prostatu mogu se koristiti:
Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica ( Epilobium parviflorium) , planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum) , brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Čaj koji vam je potreban za liječenje ćete napraviti na slijedeći način.

Jednu kašiku suhe ili svježe vrbovice prokuhajte u dva decilitra vode i ostavite desetak minuta da se ohladi da napitak možete piti.

 

Posle toga procijedite i pijte dva puta dnevno,ujutro na prazan želudac i navečer pred spavanje.

Čaj pijte dok tegobe ne prestanu a preporučljivo je najmanje nekoliko sedmica mada ćete poboljšanje stanja osjetiti prije.vrbovica
Raduje nas ako vam zbog naših recepata život postane bolji i podnošljiviji,

(Kucni-ljekar)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Prostata

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *