Zastrašujuće! Dali Znate Koji Se Sve Otrovi Koriste Pri Proizvodnji Duhana Koji Pušite.

3 minuta čitanja
0
0
489

Pušiti ili ne, pitanje je sad.  Ovo bi moglo da vas zanimati!
Cigarete poskupljuju a duvan se naveliko promoviše kao zdraviji i jeftiniji u odnosu na cigarete. Da, duvan bi po pravilima trebao biti zdraviji, međutim u današnje vreme teško je bilo što uzgojiti bez otrova pa tako i duvan.

Sada je alarmantno priznanje u hrvatsku javnost plasirao i jedan odgajivač Virdžinija duvana koji želi da ostane anoniman, a koji je javnosti pobrojao sve otrove koje koristi u proizvodnji duvana.

‘Kad je duvan mali špricam ga protiv korova s klomazonom, posle s fiziotropima (sredstvima protiv zaperaka), treće špricanje je sistemičnim sredstvima koja zaustavljaju rast stabljike i zaperaka, tako da se list deblja da bi duvan dobio na kilaži, prošle godine sam koristio Fastac – sistemični otrov za zlatice i lisne vaši, još sam koristio i otrov Boker, isto za uši.

Svi ti otrovi prodiru u biljku, list to upija i ljudi potom to puše i truju se. Niko u našoj kući ne puši jer znam što proizvodim, to je živi otrov. ‘

Na upit što bi bilo kad se ne bi špricalo, odgovorio je: „Duvan ne bi mogao odbraniti od zaperaka, izgledao bi kao češer bora, jednostavno ga ne bi mogao brat. List ne bi imao kilažu niti kvalitet, taj duvan je genetski modifikovan, tu je doktor nauka sa fakulteta u Zagrebu, dr.

Konzuplik koji je rekao da se taj duvan genetski modifikuje radi kilaže i kvaliteta, da bi imao ‘pušačka svojstva’, tako to oni navode.

Što se tiče Fastaca i Boksera, oba su štetna za zdravlje ljudi, ali smo prošle godine imali navalu lisnih uši i da nismo koristili sredstva, pojeo bi duvan kao gusenica, kaže za globalcir.com, odgajivač duvana čije se alarmantno upozorenje širi Hrvatskom!

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)