Ovi kućni lijekovi dokazano djeluju

5 minuta čitanja
0
0
1,971
kućni lijekovi

Kućni lijekovi koji stvarno djeluju.

 

Ne mora baš sve da se liječi lijekovima. I svakodnevne stvari imaju ljekovita svojstva. Odajemo vam trikove kako da izliječite bradavice, glavobolju i još neke boljke.

Ovi kućni lijekovi dokazano djeluju

SELOTEJP ZA UKLANJANJE BRADAVICA

Grupa doktora je 2002. godine uporedila efektivnost selotejpa i tečnog azota u uklanjanju bradavica. Nakon što su svakodnevno dva mjeseca nosili selotejp koristeći svakih nedelju dana plovućac da uklone mrtvu kožu, 85 odsto pacijenata je izliječilo bradavice, dok je samo 60 odsto njih uspjelo da ih ukloni tečnim azotom.

kasaOVSENA KAŠA ZA UBLAŽAVANJE EKCEMA

Ovas je djelotvoran protiv zapaljenja. Bilo da se koristi u vidu paste ili da se ubaci u kadu, većina stručnjaka preporučuje koloidnu (fino mlevenu) ovsenu kašu u koju na 15 minuta treba da potopite oblast koju biste da izliječite. Ovas ima antihistaminsko dejstvo i ublažava zapaljenja. Smanjujući nivo histamina, koji izaziva zapaljenja koja su prirodni odgovor imunog sistema, ovas sprečava ili umanjuje crvenilo.

jogurtJOGURT PROTIV NEPRIJATNOG DAHA

Neutrališuća moć jogurta i drugih probiotika uklanja zadah čiji je uzrok u želucu. Jogurt nema nikakav uticaj na bakteriju iz usta, jer se kratko zadržava u ustima. Ali ipak, on neutrališe kiselinu koja se nalazi bilo gde između usta i želuca, uključujući i grlo i jednjak. Jogurt može da ukloni neprijatan zadah čiji se uzrok nalazi u želucu, ali ne uklanja zadah koji je proizvod bolesti desni, jetre i pluća.

news-2013-Novembar-secer_velika_kasika_360947142

KAŠIKA ŠEĆERA PROTIV ŠTUCANJA

Doktor Edgar Engelman je 1971. sproveo studiju kako bi proverio sprečava li kašika šećera štucanje. On je proučavao grupu od 20 pacijenata koja je imala problema sa konstantnim štucanjem koje je umjelo da traje i po šest sati, a osam od njih je mučilo štucanje i po 6 nedelja. Svakome od njih data je kašika šećera da je progutaju bez vode i 19 od 20 pacijenata prestalo je odmah da štuca. Šećer najverovatnije djeluje već u ustima i djeluje na nervne impulse koji bi mišićima dijafragme signalizirali da se grče.

hbfiebqjjw4

OLOVKOM PROTIV GLAVOBOLJE

Olovku najčešće uzmemo da grizemo kada smo pod stresom. Kada je grizemo, istežemo mišiće koji vilicu povezuju sa ostatkom lobanje i koji mogu biti odgovorni za napetost prilikom glavobolje. Griženjem olovke opuštamo te mišiće, zbog čega se bol i napetost smanjuju. Nažalost, ovo važi samo za obične glavobolje, ne i za migrene i glavobolje izazvane problemima sa sinusima.

maslineMASLINE PROTIV MUČNINE

Mnogi simptomi utiču na javljanje mučnine u toku vožnje, uključujući povećanu salivaciju, što je prirodni proces našeg organizma u pokušaju da zaštiti zube od visoke doze kiseline. Masline sadrže tanine koji, kada se oslobode u ustima, rade na isušavanju pljuvačke eliminišući simptom, a onda se tijelo instinktivno prilagođava tome. Ali masline su efektivne samo tokom ranih stadijuma  mučnine, na početku povećane salivacije.

 

(Dnevno.rs-uredio Kucni-ljekar.com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)