Najjače prirodno sredstvo za podmlađivanje, borbu protiv raka crijeva, dojke i pluća, jačanje imuniteta, čuvanje moždanih funkcija, afrodizijak, bolju potenciju

5 minuta čitanja
0
0
567
protiv raka crijeva

Ova biljka ima mnogo imena. Koristimo je u tretmanima raznih oboljenja desecima godina, rijetka je azijska biljka koja bilježi čak 200 raznih istraživanja. No, treba biti oprezan jer izvorni ajurvedski produkti u oko 20% slučajeva sadrže višak teških metala. Zato jeftinije varijante nikada nisu pouzdane. Nakon provjere, ovu namirnicu najbolje je koristiti u obliku praha.

Ova biljka ima i nadimak “indijski ginseng”, ponajprije zato što je jak antioksidans i imunoregulator koji je in vitro pokazao snažno djelovanje protiv raznih oblika raka, kao dojke, crijeva, pluća i limfnih čvorova. Idealno je sredstvo za primjenu uz hemoterapiju jer neobično brzo obnavlja štetu nastalu na stanicama, zatim izrazito jako djeluje na ljudski mozak.

Himalajski korijen ima najsnažnije djelovanje, te ga zovu “indijskim ginsengom”. Ima reputaciju afrodizijaka, a neki mu daju prednost pred ostalim sredstvima za povećanje potencije zato što ne izaziva naglo širenje krvnih žila što potencijalno može biti opasno već djeluje tako da podiže “ojas”, životnu energiju koja na Istoku predstavlja sinonim za pomlađivanje tijela ali i energiju nužnu za svaku duhovnu praksu. Neka istraživanja pak ističu da potiskuje strahove i depresiju.

Himalajski korijen još spominju i kao odlično sredstvo za usporavanje demencije, staračke senilnosti, parkinsonizma i Alzheimerove bolesti koje se istražuje vrlo intenzivno. Statistički podaci u Delhiju prema kojima u zonama gdje se ashwagandha koristi mnogo broj oboljelih od Alzheimerove bolesti u dobi do 65 godina ne prelazi niti 1%!

Neki smatraju da su aktivni principi koji djeluju u korijenu spojevi vitaferin A i vitanolid D, no kako je ovaj čudesni proizvod Prirode iz kategorije onih koji sadrže mnoge sterole (“biljni steroidi”) i kao takvi bez nuspojava pomažu sportašima, bilderima i rekreativcima…

Himalajski korijen se preporučuje kod autoimunih bolesti poput multiple skleroze, lupusa, psorijaze, reumatoidnog artritisa, Sjogrenovog sindroma i drugih. Kao imunomodulator smatra se da tamo gdje je imunitet oslabljen djeluje stimulativno a gdje je preaktivan stišava ga. Mada ne postoji NIJEDNO kliničko ili znanstveno istraživanje koje bi pokazivalo da može doći do neke neželjene reakcije, povremeno se razvije polemika da li je TEORETSKI moguće da dođe do jačanja imuniteta tamo gdje to ne želimo.

Upozorenje uz ashwagandhu je jasno: ne smije je uzimati osoba koja je na kortikosteroidima ili ima neku bolest štitinjače.

Kako oboljeli od MS-a, RA-a, lupusa i drugih autoimunih oboljenja često pate od teških smetnji a nije im pomogla standardna medicinska terapija nameće se moralno pitanje pa makar ono bilo samo teoretske prirode kao i u ovom slučaju: da li poslušati tradicionaliste i primjeniti ashwagandhu ili do daljnjega pričekati detaljnija istraživanja?

Moj je stav i tu jasan i stalno ga naglašavam: liječnik koji poznaje stanje i situaciju pacijenta treba ponijeti težinu te odluke. Ili je to sam pacijent koji na svoju odgovornost donosi odluku koju ponekad za njega ne može donijeti nitko drugi.

Himalajski korijen je najjače prirodno sredstvo za pomlađivanje, obnovu tkiva, jačanje imuniteta i čuvanje moždanih funkcija. Pogotovo pojačan nekim fizikalnim procesima.

Izvor – https://www.facebook.com/dragopleckoofficial/ / atma.hr

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ljekovito bilje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)