ARTRITIS I REUMATIZAM. Nekoliko postupaka za liječenje prirodnim sredstvima.

5 minuta čitanja
0
0
302
ARTRITIS I REUMATIZAM

                                                         ARTRITIS I REUMATIZAM

Već smo pisali da “svemoguća” medicina još ne zna ni uzrok pojave ove bolesti pa samim time nema ni efikasan lijek za  liječenje reume i artritisa.

Pošto bolest ne čeka da medicina pronađe efikasan lijek, nama ostaje da ga sami sebi tražimo a u konačnici i pronađemo.

Pošto su ljudi već vjekovima u potrazi za tim lijekom, već postoje neki lijekovi na bazi prirodnih sastojaka koji se upotrebljavaju za liječenje reume.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti tri načina za liječenje koji se mogu odmah isprobati jer je upravo sada vrijeme, kada se sakupljaju ljekoviti sastojci potrebni za njihovo spravljanje.

Artritis i reumatizam, liječenje prirodnim preparatima.

Prvi od lijekova koji ćemo vam predstaviti se pravi na slijedeći način.

Uzmite 3 kilograma svježih listova kruške, ili kilogram i pol sušenih listova, Stavite ih u pamučnu torbu ili jastučnicu.

Bitno je da ih stavite u neki  platneni predmet u kojem ćete moći da to lišće kuhate.

Zatim to lišće kuhajte u 6 litara vode, na tihoj vatri, oko 40 minuta.
Kasnije,  lišće izvadite a vodu u kojoj se lišće kuhalo saspite u kadu. Pomiješajte još čiste vode dok ne dobijete toplu kupku. Lezite u kadu i odmarajte. Po potrebi dodajte još vruće vode kako bi zadržali ugodnu temperaturu kupke.

Za oboljele od reume postoji još jedan efikasan, prirodni, lijek. Ovaj tretman se izvodi u proljeće. Svaki dan saberite po 30 grama svježih izdanaka bora, pa ih prelijte sa litrom vrućeg mlijeka. Ostavite tako da odstoji petnaestak minuta, procijedite mlijeko i pijte ga preko dana u gutljajima.

Sok od celera je još jedan dobar prirodni lijek protiv reume. Sok od celera se iscijedi, i to iz svih dijelova biljke koja mora biti svježa. Možete koristiti listove, korijen i stabljiku, sa napomenom da koristite što manje listova jer će od njih sok biti gorak. Pijte sok preko dana. Dvije čaše od 2 dl dnevno biti će dovoljno za preventivno djelovanje protiv bolesti.

Reuma je vrlo žilava i progresivna bolest što samo po sebi znači da ju je potrebno početi liječiti čim se primijete prvi simptomi.

Onog momenta kada primijetite prve simptome, kada počne pomalo da vas bocka u zglobovima, dok vam se još čini da je to beznačajno, tada je pravi čas da počnete sa liječenjem jer će vremenom (pod uslovom da se ne liječite) simptomi postajati sve izražajniji, a bolovi sve jači.

Zato ne odlažite liječenje, a predlažem vam da kombinujete liječenje kod doktora sa liječenjem prirodnim sredstvima radi što boljeg učinka.

 

(Kucni-ljekar,com)

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Bolesti zglobova i kostiju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *