Formula dobrog izgleda: Jedini siguran način da zauvek uklonite celulit!

4 minuta čitanja
0
0
616

celulit
Deo naučnika slaže se da se tu radi o masnoći koja je nastala zbog estrogena, ali se te masnoće kod žena nakupljaju ispod tanke kože i postaju vidljive jer limfa “ne radi svoj posao”

Celulit je jedan od najčešćih estetskih problema kod žena, naročito tokom leta, kada moguće neravnine skrivene pod kožom izlaze na videlo.

Bilo da smatrate da su kvržice pod kožom prvenstveno zdravstveni ili estetski problem jedno je sigurno, u borbi protiv celulita bitan saveznik je ishrana koju ne može zameniti ni masaža ni kozmetički preparati.

Kozmetičari i proizvođači kozmetičkih preparata zastupaju mišljanje kako je celulit posledica nakupljanja toksičnih otpadnih materija u tkivima zbog loše ishrane bogate rafinisanim i prerađenim namirnicama, među kojim dominirajubelo brašno, šećer, suvomesnati proizvodi, kao i pržena i preslana hrana.

Deo naučnika slaže se sa mišljenjem da se tu radi o običnoj masnoći koja je nastala zbog ženskog hormona estrogena, ali se te masnoće kod žena nakupljaju ispod tanke kože i postaju vidljive jer limfa “ne radi svoj posao”. Celulit se nakuplja godinama pa neće nestati preko noći, ali upornošću i stvaranjem novih navika možemo ublažiti pomorandžinu koru i poboljšati tonus kože.

Uz izbor pravih namirnica poželjno je svakodnevno kretanje i masaža zbogpodsticanja cirkulacije. Laganom hranom koja je siromašna zasićenim mastima i bogata vodom i vlaknima sprečava se dalje punjenje masnih ćelija, zato uključite u jelovnik ove namirnice i začine:

Mahunarke – bogate su vlaknima, čime podstiču peristaltiku creva i čišćenje

Tamnozeleno povrće – obiluje vitaminima i mineralima koji pomažu boljem tonusu kože i u sagorevanju masti

Agrumi i bobičasto voće – puni su vitamina C koji podstiče stvaranje kolagena, vlaknaste strukture koja doprinosi mladalačkom izgledu i boljem tonusu

Krastavac, lubenica, celer, komorač – imaju diuretički efekat, čime utiču na izbacivanje toksičnih materija

Meso siromašno mastima: ćuretina,piletina – izvor proteina potreban za čvrstinu i stvaranje kolagena

Začini: češnjak, kurkuma, majoran, ruzmarin, đumbir, čili – pospešuju detoksikaciju, poboljšavaju cirkulaciju i štite krvne žile

2 dl limuna i mlaka vodi na prazan stomak – detoksikacijski efekat i unos vitamina C

Bitan faktor je izbor hrane, ali i njen kvalitet. Namirnice kupujte od proverenog proizvođača i ako je moguće organskog uzgoja, kako biste smanjili unos aditiva i pesticida u organizam.

Izvor:Zadovoljna.hr

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Celulit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *