Uklonite celulit i smanjite obim struka ovom zanimljivom metodom.

3 minuta čitanja
0
0
249

Celulit je sve veći problem za većinu žena i razni su načini za njegovo uklanjanje,na koje se one odlučuju kako bi ga eliminisale sa svog tijela,

Upotreba pčelinjih proizvoda u medicini i kozmetologiji se praktikuje odavno. Med je dobar pomoćnik u mršavljenju i efikasan baš  u borbi protiv celulita.

Probajte tretman „Medeno uvijanje“ za smanjenje obima na određenim dijelovima tijela. Med je bogat vitaminima E, C, grupe B i što je najvažnije – ovi vitamini se nalaze u njegovoj strukturi dugo.

Uvijanja sa medom – efikasna metoda za mršavljenje.

1.Zagrijte na vodenoj pari manju količinu meda, dodajte cimet i nanesite na problematične dijelove tijela. Na 2 kašike meda ide 1 kašika cimeta.

  1. Uvijte se običnom folijom za domaćinstvo, obucite tople stvari.

  2. Sjedite ili lezite i pokrijte se jos toplijim ćebetom. Ostanite tako 30-40 minuta. Preporučljivo je piti topli čaj, najbolje zeleni.

  3. Nakon toga, sklonite celofan, i uradite sljedeći tretman:
    lijepite dlanovi na zone gdje je med, pa brzo odljepljujte. Radite to što intenzivnije, 5-10 minuta. To će malo boljeti, ali na taj način izlaze toksini kroz pore kože. To je normalna reakcija i označava da su toksini izašli.

  4. Istuširajte se toplom vodom. Koristite skrab za tijelo, utrljajte u mjesta od medenog uvijanja. Osušite se i stavite na kožu hidratantnu kremu.

Takva uvijanja sa medom za mršavljenje stvaraju efekat saune, koji podpomaže u postizanju željenih rezultata. Dva puta godišnje se preporučuje 2 kursa medenih uvijanja, po 7-14 tretmana na svaki drugi dan.

Ovi tretmani pomoćiće vam ukloniti nekoliko centimetara sa struka, kukova i zadnjice i rešiti se nenavisnog celulita. I što je najvažnije – oslobodiće i očistiće vas organizam od toksina i drugih štetnih materija.

izvor:uspesnazena.com

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Celulit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *