Izgubljeno znanje drevnih naroda.Indijanski način uklanjanja bradavica

9 minuta čitanja
0
0
1,348
izgubljeno znanje drevnih naroda

Izgubljeno znanje drevnih naroda.

Uklanjanje bradavica na indijanski način je praktično grupno uklanjanje bradavica koje imate na tijelu.

O čemu se radi?

Savremena nauka nas iz sve snage uči kako je sve ono što nije vezano za nju zaostalo i glupo. Nastoje nam usaditi u svijest da se čovjek, pa tako i sama nauka, razvijao progresivno.

Po njihovoj tvrdnji na zemlju je pao neki meteor koji je donio organska jedinjenja od kojih je kasnije “evolucijom” nastao život koji poznajemo.

Normalno, ispiranje mozga je imalo svoje rezultate pa tako većina ljudi vjeruje sve što se kaže, pod uslovom da im se uz tu informaciju doda još i to da su to dokazali naučnici.

Međutim, istina je sasvim drugačija.

Život na zemlji je nastao onog momenta kada je Bog odredio da nastane i nije se razvijao sam od sebe.

Izgubljeno znanje drevnih naroda.

Naučnici (oni koji su nam nametnuli teoriju evolucije) tvrde da su otkrili da se u centru zemlje nalazi jedno užareno jezgro.

Čak su u poslednje vrijeme utvrdili da se u centru te jezgre nalazi druga mala jezgra.

Kako su to otkrili?

E na to pitanje još nisu otkrili odgovor tako da vam ja to neću moći objasniti u ovom tekstu osim da posumnjam da je neko od njih to usnio ili je ta njihova tvrdnja plod bujne mašte kojom se stvarno mogu ponositi.

Nisu u stanju da otkriju predmete koji se nalaze nekoliko metara ispod površine zemlje (ne znaju šta se nalazi ispod piramida npr.) a eto otkrili su jezgru u jezgri.

Nije mi cilj da dokazujem kako funkcioniše savremena nauka nego pokušavam da vam objasnim da su drevni narodi itekako posjedovali znanje.

Možda je to znanje postavljeno na sasvim drugim temeljima nego ovo danas ali nikako nije manje vrijedno ili manjeg obima.

Ne moramo se vraćati daleko u prošlost da bismo to dokazali.

indijanciPostojao je jedan narod koji je u Americi živio prije dolaska bijelog čovjeka.

Taj narod je živio u simbiozi sa prirodom.

Iz prirode je uzimao samo ono što mu je trebalo tako da je priroda uvijek ostajala praktično ne dirnuta.

Onda je stigao bijeli čovjek sa izrekom “Jedini dobar indijanac je mrtav indijanac” i taj narod je nestao.

Njegovo znanje je izgubljeno zajedno sa njim. Ostale su samo mrvice koje se pronađu tu i tamo.

Navest ću vam samo jedan recept iz njihove medicine iz koga ćete shvatiti da je taj narod ipak posjedovao znanje liječenja.

Indijanski način uklanjanja bradavica.

Za ovaj metod uklanjanja bradavica sam čuo još davno.

Sada sam pronašao jedan tekst u kome čovjek objašnjava kako mu je jedna indijanka objasnila metod za njihovo uklanjanje.

Tu ništa nebi biolo čudno da taj metod ne podrazumijeva praktično grupno uklanjanje svih bradavica koje imate.

U nastavku vam prilažem taj tekst.

 

Jedan 75 godišnji starac iz naših krajeva, ispričao je svom susjedu kako se riješio bradavica kojih je imao mnogo na obje ruke:

Za vrijeme prvog svjetskog rata radio sam u Americi – priča starac.

– Jednom me srela stara Indijanka, vračara. Vidjevši da na rukama imam bezbroj bradavica, reče mi: Ako se želiš riješiti bradavica učini ovo: navečer prije spavanja izaberi najveću bradavicu. Uzmi malu tanku šivaću iglu, duboko zabodi u bradavicu sve dok ne osjetiš bol. Igla u bradavici mora uspravno stajati bez pridržavanja. Tad se plamenom svijeće grije igla od ušice pomičući plamen svijeće prema sredini igle.

Od plamena svijeće igla će se jako ugrijati.

Nastat će nepodnosiva bol. Tada se svijeća odmakne od igle i čim bol prestane, ponavlja se postupak sa grijanjem igle od ušice prema sredini.

To ponovi 3 večeri po 3 minute i grij uvijek istu bradavicu. Ja sam vračaru poslušao i nakon tri večeri sve su bradavice otpale i one s ruke koju nisam grijao.

Kako sam i ja po rukama imao bradavice reče susjed – iako susjedu nisam htio vjerovati, više sam iz znatiželje postupio po receptu stare Indijanke i gle čuda. Već nakon dva grijanja bradavice se počele sušiti, a kod trećeg sam ih jednostavno orunio s kože. To je bilo 1964. godine i više se ne pojavljuju.

 

Vidite kako mali, na brzinu objašnjeni recepti bacaju novo svjetlo na znanje naroda koji su živjeli prije nas.

Oni su za razliku od nas znali tajnu života u ravnoteži sa prirodom i zakonima koji u njoj vladaju.

 

Mi koji smo se izdigli iznad prirode i ne poštujemo te zakone, tvrdimo da smo na posljednjoj ljestvici razvoja i izmišljene evolucije u stvarnosti smo već zakoračili u ambis.

Ostaje još samo da shvatimo šta smo uradili.

Tada ćemo da se strmoglavimo u bezdan zajedno sa onima koji vole da se nazivaju naučnicima a koji su osjekli granu na kojoj smo vjekovima živjeli.

 

(kucni-ljekar.com)

 

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Ostale korisne objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *