Najčešće navike zbog kojih vas muče prištići

2 minuta čitanja
0
0
338
prištići

Akne-prištići

Akne nastaju zbog stresa ili zbog reakcije na neki proizvod. S druge strane, tu su naše sitne navike kojih se ne oslobađamo, jer često nismo ni svjesni da nam štete.

Ovo su četiri najčešće navike zbog koji vas muče prištići:

  1. Mnogi pogrešno vjeruju da je isušivanje masne ili kombinirane kože rješenje za problem s aknama, pa zato posežu za proizvodima s alkoholom. Potpuno pogrešno, jer isušena koža zapravo uzrokuje akne.
  1. Benzil peroksid je snažni antibakterijski sastojak preparata protiv akni, a brojne kliničke studije u proteklih 30 godina su dokazale njegovo dejtsvo u redikovanju Propionibacterium acnes,bakterije koja živi u lojnim folikulama.Ovaj sastojak čisti mrtve stanice kože i eliminira višak ulja i sebuma u folikulama , sprječavajući dalje upalne procese. Posebno je djelotvoran u kombinacijis antibiotičkim losionima ili kremama. Važno je međutim, da preparat ne sadrži više od 5 posto benzil peroksida, iako je dozvoljeni maksimum 10 posto, jer će previše isušiti kožu što će samo stvoriti dodatne akne
  2. Teško je oduprijeti se istiskivanju mitesera, ali pokušajte taj dio posla ipak ostavite profesionalcu. Kod kuće koristite pilinge i proizvode za čišćenje pora koji će ublažiti problem.

4. Tretiranje ožiljaka od akni ne smije se svodi samo na prikrivanje.

Umjesto za korektorom posegnite za tretmanom koji će regenerirati kožu i oporaviti je.
Izvor:Fashion.hr

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Njega lica i kože

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)