Zdravi napitci koji pomažu mršavljenju

3 minuta čitanja
0
0
433

Unošenje tekućine je vrlo važno za gubitak kilograma. Pića imaju sposobnost da vas održe sitim i punim energije. Pažljivo odabrana, neka pića mogu pomoći u mršavljenju. Umjesto da konzumirate umjetno proizvedena pića za mršavljenje, probajte neka od sljedećih prirodnih i zdravih napitaka.
limunada.jpg

1. Kokosova voda

Najprirodnije piće koje možete isprobati i koje će doprinijeti gubitku kilograma je kokosova voda. Sadržaj elektrolita će vas pomladiti i osvježiti. On će vam u isto vrijeme razbiti pohranjene masnoće i učiniti da se osjećate puni energije.

2. Sok od povrća / juha

Domaći sok ili juha od povrća je odličan kao napitak prije obroka. To će vam pomoći da jedete manje i vaše tijelo će dobiti sve hranjive tvari i minerale.

3. Biljni čaj

Postoji nekoliko biljaka koje su poznate za gubitak kilograma. Pokušajte u dnevnu rutinu uvedete zeleni i biljni čaj i to će vam pomoći u sagorijevanju masti.

4. Hladna voda

Da, i hladna voda je jedan od napitaka za mršavljenje. Minimalna količina koja se preporuča, a koja će vam pomoći u gubitku kilograma je osam do deset čaša na dan.

5. Sok od brusnice

Brusnica je voće koje je bogato vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima. Sok od brusnice je odličan napitak za dobar i zdrav život, kao i za ubrzanje metabolizma.

6. Limunada

Domaća limunada u toploj vodi i sa malo meda rano ujutro je vrlo dobra za mršavljenje. Prema nekim istraživanjima, limunada s javorovim sirupom je također dobra za gubitak kilograma.

7. Obrano mlijeko

Čaša obranog mlijeka svakog jutra može pomoći u značajnom gubitku kilograma. Bitno je samo da se ne dodaje šećer jer on povećava unos kalorija.
Izvor:superzena

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Gojaznost i dijeta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *