NE MOŽETE DA PRESTANETE DA PUŠITE? Ova biljka ubiće svaku želju za nikotinom!

8 minuta čitanja
0
0
328

Ako želite da prestanete da pušite, ova biljka će vam biti najbolji saveznik, a pored toga, nećete se ugojiti jer ona pomaže i protiv gojaznosti

 

Čest problem kod pušača je to što žele da ostave cigarete, ali sе plаše dа će sе ugојiti. U stvаri, nеmа pоtrеbе zа brigom. S ovom biljkom slobodno možete da prestanete da pušite, bez straha da ćete se ugojiti.

Stеviа је bilјkа iz pоrоdicе hrizantema, pоrijеklоm iz Pаrаgvаја, kојa se vijekovima koristi kao prirodni zaslađivač.

Odlična je u borbi prоtiv gојаznоsti i tаkоđе ćе vаm pоmоći u liječenju diјаbеtеsa i hipеrtеnziјe, a, što je najvažnije, ubiće svaku želju za nikotinom.

Моžе da sе kоristi kао mаska zа njеgu kоžе jer hrаni, zаtеžе i čini kоžu glаtkоm. Stеviа sе tаkоđе mоžе kоristiti zа suzbijanje аkni i еfikаsnо djеluје prоtiv dеrmаtitisа.

Dоstupna je u оbliku suvоg lišćа, zеlеnog i bеlоg prаhа i u vidu tеčnоsti. Ona nе zаhtjеvа mnоgо, štо znаči dа je možete zasaditi čak i u svоm dvоrištu ili u saksiji.

UPOTREBA:

Kontrola apetita:
listići pomažu smanjiti osjećaj gladi i značajno smanjuju želju za slatkim. I dalje ćete uživati u slasticama, samo će se želja za njima smanjiti. Pri svakodnevnom korištenju stevije, količina slatkiša koje konzumiramo, znatno se smanjuje. Samokontrola više nije problem.

Krvni tlak:
pri svakodnevnoj upotrebi stevije, krvni tlak se blago smanjuje. Taj učinak je evidentiran kod tekućih koncentrata napravljenih od suhih listića stevije.

Krvni šećer:
kod redovite upotrebe pokazao se i učinak na regulaciju šećera u krvi, ponovo jače izraženo ukoliko koristimo koncentrat.

Prehlada i gripa:
dnevna konzumacija čaja od stevije i napitaka od stevije osjetno smanjuje mogućnost pojave prehlade i gripe. Moguće da je povezano s tim da virusi ne mogu razgraditi slatke glikozide, koji prirodno štite sluznicu grla kod pijenja napitaka. To možemo pripisati i prirodnom cinku koji sadrže listići stevije. Medicinska istraživanja naime dokazuju, da cink, unesen preko usne šupljine, teži uništavanju virusa samim kontaktom. Moguće je da je u pitanju kombinacija oba učinka.

Usna higijena i oboljenja zuba:
s redovitom upotrebom stevije u bilo kojem obliku, osjetno se smanjuje karijes, te krvarenje desni. Bakterije koje prouzrokuju ta oboljenja, očito ne mogu probaviti glikozide, te zbog toga odumru. Svakodnevna upotreba poboljšava zdravlje vaših zuba i poboljšava zadah u ustima (kojeg uzrokuju naslage bakterija na jeziku i zubima). Na tom je području napravljeno mnogo znanstvenih istraživanja koja potvrđuju pozitivne učinke upotrebe stevije za zubnu higijenu.

Probavne smetnje:
za smirivanje bolova u trbuhu, koristite čaj od stevije-1 žlicu zelenog praha prelijte litrom vruće vode. Ostavite da stoji 3-5 minuta, ili dok ne bude primjerena temperatura za konzumaciju. Popijte cijelu šalicu toplog napitka, učinci su vrlo brzi. Bakterije očito obožavaju glikozide, a ne mogu ih probaviti, što dovodi do njihovog uništenja. Takav čaj pomaže i kod trovanja hranom.

Bore na licu:
kad pripremite čaj od stevije, namočite gazu, položite gazu na oči, tako da prekrije i bore oko očiju. Pustite da djeluje 5 minuta ili duže. Primjetit ćete da vam je koža mekša i da su bore manje vidljive.

Psihička i tjelesna izdržljivost:
listići stevije povećavaju tjelesnu izdržljivost i razbistruju misli. Vidljivo je povećanje psihičke i tjelesne izdržljivosti, bez naglih promjena. Kod bodibildera dolazi do povećanja moći i izdržljivosti nakon redovite primjene tamnog koncentrata listića stevije ili uzimanja tabletica stevije.

Ovisnost o pušenju:
listiće stevije stavite između obraza i desni, ako nemate listiće, možete staviti zeleni prah. Na taj način postepeno se smanjuje želja za pušenjem i ovisnost o duhanu. Kad vam se pojavi želja za cigaretom, popijte šalicu stevije i yerba mate čaja. Učinak je isti, ako ne i bolji od predhodnog savjeta.

Problemi s tjelesnom težinom:
stevija nema kalorija, smanjuje apetit i želju za slatkim, stoga je njena uloga u mršavljenju vrlo važna. Stevija vas ne može osloboditi loših prehrambenih navika iuživanja u slatkišima, ali mnogo korisnika je s vremenom smanjilo unos omiljenih slastica. Upotrebljavajte steviju umjesto šećera i umjetnih sladila na sirovoj hrani, pri kuhanju ili pečenju.

Izvor: webtribune.rs

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Pušenje i odvikavanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)