Ovim lijekom možete značajno poboljšati vid

3 minuta čitanja
0
0
471

Akademik Filatov savjetovao je svoje pacijente da koriste, pored bolničkog liječenja, ovu čudotvornu mješavinu, a svi koji su ga probali bili su zapanjeni rezultatima.

Šezdesetih godina prošlog vijeka, na klinici za očne bolesti, pored redovnog liječenja i medicinske terapije, jedan ruski ljekar, oftalmolog i hirurg Vladimir Petrovič Filatov savjetovao je pacijente da pripremaju mješavinu po receptu alternativne medicine, kako bi poboljšali vid ili spriječili dalja slabljenja.

Nakon što je on otkrio recept pacijentima, ljudi su počeli masovno da ga koriste i imali su vrlo pozitivna iskustva.

RECEPT:

100 g soka aloe (aloja arborescens, koji ćete sami napraviti od biljke),

500 g izdrobljenih oraha,

300 g meda

i sok od 3-4 limuna.

Prvo napravite sok od aloe: isjecite veće, donje i srednje listove aloe, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista. Isperite ohlađenom prokuHanom vodom, uklonite šiljke sa listova i isJecite na sitne komadiće. Istrljajte i isijJedite sok kroz duplu gazu.

Savjet:

Akademik Filatov preporučivao je da oprane listove ne sječete odmah, nego ostavite na tanjir i držite u frižideru 10-12 dana.

U ovim uslovima se u ćelijama aloe formiraju supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje bude aktivnost ćelija aloe.

Nakon toga, listove ponovo operite i slijedite postupak. Od takvih listova možete pripremiti i biostimulativni sok aloe.

Kada ste napravili sok od aloje, pomJešajte ga sa ostalim sastojcima.

Ova mJešavina uzima se tri puta dnevno, 30 minuta prIJe jela po 1 supenu kašiku.

Konzumira se stalno dok ne dođe do poboljšanja vida. Osim toga, ovaj napitak je prava vitaminska bomba – jača cioo organizam.

Napomena: Treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, posljednjeg trimestra trudnoće, kod upalnih procesa ženskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistemau fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida.

Važno: Vrlo je bitno da biljka aloe ne bude mlađa od 2-3 godine.

Izvor:balkanpress

Učitaj još Povezanih članaka
Dodaj još dzevadic
Dodaj još u Oči i vid

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)